Εκτύπωση

Ο χειμώνας καλά κρατεί..

on .

Δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη ο χειμώνας  στα Θεοδώριανα και όλα δείχνουν ότι πάμε για ένα αρκετά χειμωνιάτικο Πάσχα. Απ' ότι φαίνεται οι επισκέπτες των ημερών, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και αρκετά χιόνια, αφού τα βουνά μας είναι ακόμα κατάλευκα. Ελπίζουμε οι βροχές που αναμένονται να μην χαλάσουν τα ...σχέδιά μας και την μοναδική εικόνα των βουνών μας.

 Sample Image

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Εκτύπωση

Άνοιξε ο δρόμος....

on .

    Την Παρασκευή το πρωί άνοιξε ο κάτω δρόμος της Αγίας Τριάδας αφού έγινε ο αποχιονισμός του, οπότε η πρόσβαση στο χωριό γίνεται κανονικά. Ωστόσο ο δρόμος από το "Σταυρό" παραμένει προς το παρόν κλειστός.  

   Το απόγευμα της ίδιας μέρας συνεργείο της ΔΕΗ έφτασε στο χωριό και έδωσε προσωρινά ηλεκτρικό ρεύμα . Η βλάβη του δικτύου της ΔΕΗ βρίσκεται πιο ψηλά κοντά στη ράχη του "Σταυρού" και προς το παρόν είναι αδύνατο να επιδιορθωθεί πλήρως. Το Πάρκο Χειμερινών Δραστηριοτήτων στο "Λιβάδι" θα παραμέινει κλειστό το Σαββατοκύριακο.

 Sample Image

Εκτύπωση

Αποκλεισμένα τα Θεοδώριανα

on .

Αποκλεισμένα βρίσκονται τα Θεοδώριανα από τα ξημερώματα της Πέμπτης, αφού έκλεισε από το χιόνι και ο δρόμος της Αγίας Τριάδας. Η κατάσταση για τους λιγοστούς κατοίκους είναι δραματική, αφού απο αργά το βράδυ της Τετάρτης το χωριό έχει μείνει και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

 Sample Image
Συνεργείο της ΔΕΗ προσπάθησε να φτάσει στο χωριό από τον "κάτω δρόμο", αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσει το χωριό.

Δυστυχώς για την σημερινή κατάσταση δεν φταίει το ύψος του χιονιού. Το χωριό μας έζησε και πέρσι και πρόπερσι  και τα προηγούμενα χρόνια πολύ χειρότερες καταστάσεις. Τουλάχιστον ο κάτω δρόμος παρέμενε ανοιχτός με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο. Και να σκεφτούμε ότι το εκχιονιστικό μηχάνημα βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πλατέια του χωριού, χωρίς χειριστή. Ο τελευταίος αποχιονισμός έγινε το πρωί της Τρίτης.

 Η κοινοτική αρχή έχει καθήκον και υποχρέωση, να σκεφτεί πρώτα απ' όλα τους λιγοστούς ηρωικούς χειμωνιάτες, που σήμερα το βράδυ θα πέσουν για ύπνο στο απόλυτο σκοτάδι , αποκλεισμένοι , χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Είναι πραγματικά κρίμα ν' αδιαφορούμε  γι' αυτές τις λιγοστές ψυχές που κρατάν το χωριό μας ακόμα ζωντανό.Επείγει ο άμεσος αποχιονισμός του δρόμου, ώστε το συνεργείο της ΔΕΗ να μπορέσει να προσεγγίσει και να επιδιορθώσει τη βλάβη.