Εκτύπωση

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. στα ποτάμια μας.

on .

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με επικεφαλής το βουλευτή Επικρατείας συμπατριώτη μας Γιάννη Μπανιά, επισκέφτηκε στις 17 Αυγούστου τα Θεοδώριανα. Ο κ. Μπανιάς αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα του χωριού μας επισκέφτηκε το υπάρχον υδροηλεκτρικό φράγμα της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ.

Εκεί ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου μας Στεργιούλη Δημήτρη για το μείζον θέμα κατασκευής τριών ακόμη υδροηλεκτρικών στο χωριό μας. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπανιάς έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ για τις παραβιάσεις των Περιβαλλοντικών Όρων του υδροηλεκτρικού της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ.

Τάχθηκε στο πλευρό μας και υποσχέθηκε οποιαδήποτε βοήθεια για να αποτρέψουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα της σωλήνωσης των ποταμιών μας και τις μη αναστρέψιμες συνέπειες που θα επιφέρει.

 Sample Image
 ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς στο φράγμα της  ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
Εκτύπωση

Κρατάει το ...πανηγύρι μας.

on .

Ανέλπιστα καλά πήγε ο Αύγουστος για το χωριό μας. Πολύς κόσμος επισκέφτηκε τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου τα Θεοδώριανα. Εκτός τους χιλιάδες συγχωριανούς που και φέτος ήταν πιστοί στο ραντεβού για το αντάμωμα του Δεκαπενταύγουστου, πάρα πολλοί, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ήταν και οι ξένοι επισκέπτες του χωριού, που χάρηκαν το πανηγύρι και τις πλούσιες φυσικές μας ομορφιές.

 Σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής ανέχειας που βασανίζει τα νοικοκυριά, τα Θεοδώριανα στάθηκαν στο ...ύψος τους. Το έχουμε πει ότι το μέλλον μπορεί να είναι διαφορετικό για τον τόπο μας. Αρκεί να πιστέψουμε σ' αυτόν και να κρατήσουμε ανέπαφα τα φυσικά του κάλλη. Και κυρίως να μην θυμόμαστε το χωριό μας κάθε ...Δεκαπενταύγουστο. Τα Θεοδώριανα είναι πανέμορφα όλες τις εποχές.

 
Sample Image
 Ψηλά στην Κωστηλάτα στα κρύα τα νερά. Και του...χρόνου!

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του πανηγυριού κλικ ΕΔΩ

Εκτύπωση

Πήγαμε ...μονοπάτια.

on .

Άνετα  πλέον μπορεί  κάποιος να επισκεφτεί το ρέμα "Μάρκς" με τις παραδεισένιες λίμνες του και τους καταρράχτες του. Όπως είχαμε προαναγγείλλει , καθαρίσαμε και σηματοδοτήσαμε με εθελοντική εργασία το παλιό μονοπάτι που οδηγεί σ' αυτό. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ακούστηκαν γέλια και παιδικές φωνές, σε ένα μέρος που είχε σχεδόν ξεχαστεί.

Μετά απ' αυτό, πολλοί ήταν αυτοί που το επισκέφτηκαν και πράγματι έμειναν κατάπληκτοι απ' τις ομορφιές του . Ή προσπάθεια αυτή θα έχει και συνέχεια  με σκοπό να καθαρίσουμε και να αναδείξουμε όλα τα παλιά μονοπάτια.
Sample Image