Εκτύπωση

Στη μοναξιά του Φλεβάρη.

on .

 

 Θεοδώριανα: 1 Φλεβάρη 2009

Φλεβάρης. Ο πιο δύσκολος μήνας για τους χειμωνιάτες του χωριού μας. Η χτεσινοβραδινή χιονόπτωση και η ...κοινοτική διαμάχη για το πότε και

 Sample Image
μέχρι πού, πρέπει να ξεχιονίσει το μηχάνημα, κράτησαν κλειστό το δρόμο απ' το Σταυρό. Ξένοι επισκέπτες δεν ήρθαν.  Οι οχτώ, αυτή την εποχή, μόνιμοι κάτοικοι δεν φαίνεται να στεναχωριούνται ιδιαίτερα. Μαθημένοι άλλωστε.  Μεσημεράκι, μαζεμένοι όπως κάθε μέρα δίπλα  στο τζάκι . Μεζεδάκι, κουβέντα    ...και το άγιο τσιπουράκι  να ρέει άφθονο. Τα ...άλλα Θεοδώριανα. Που αντιστέκονται και επιμένουν ακόμα.                                                                                                                             Δ.Σ.                 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εκτύπωση

Ο Χειμώνας ...είναι αλλιώς

on .

Νέο VIDEO με στιγμές από το χιονισμένο χωριό. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2009.

 
Sample Image
 Βίντεο (Δ. Στεργιούλης). Κλικ πάνω στην εικόνα ή στο link VIDEO.

Εκτύπωση

Χωρίς πρόβλημα η πρόσβαση στο χωριό.

on .

 Θεοδώριανα: 6 Γενάρη 2008.

 Sample Image

 φωτογραφία: Δημήτρης Στεργιούλης

Χιονισμένα και κατάλευκα παραμένουν τα Θεοδώριανα. Το βράδυ της Δευτέρας 5 Γενάρη, σημειώθηκε νέα χιονόπτωση, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Αποκαταστάθηκε και η βλάβη στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που άφησε για δυο μέρες το χωριό χωρίς ηλεκτρικό. 

Την ημέρα των Θεοφανείων αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που επισκέφτηκαν το Πάρκο Ορεινών δραστηριοτήτων και το χωριό. Το χιόνι στο χωριό παραμένει στα είκοσι εκατοστά και στη ράχη του Σταυρού ξεπερνά το μισό μέτρο. Η πρόσβαση και από το Σταυρό γίνεται χωρίς πρόβλημα, αφού χειριστές και μηχανήματα είναι στη θέση τους. Ίσως για κάποια Ι.Χ. αυτοκίνητα να χρειαστούν σε ένα δυο σημεία αλυσίδες. Απ' τον κάτω δρόμο δεν χρειάζονται καθόλου αλυσίδες.

Όλα δείχνουν ότι το χωριό μας θα παραμείνει για αρκετές μέρες ακόμα χιονισμένο και πανέμορφο. Σπεύσατε!