Εκτύπωση

Με επιτυχία η ορειβατική συνάντηση στα Θεοδώριανα.

on .

 Sample Image

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Θεοδώριανα στις 5 και 6 Σεπτέμβρη, η 21η  συνάντηση ορειβατικών συλλόγων συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου. Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό, το φυσικό πλούτο της περιοχής, τις οργανωτικές προσπάθειες των μελών του ορειβατικού συλλόγου Άρτας και των φορέων και συλλόγων των Θεοδωριάνων, πάνω από διακόσια μέλη ορειβατικών συλλόγων ανηφόρισαν στα Θεοδώριανα.

Συμμετείχαν ορειβάτες από τους ορειβατικούς συλλόγους: Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αγρινίου, Αντιρίου, Πάτρας, Ναυπάκτου, Βρυσοχωρίου, Μεσολογγίου, Τρικάλων, Λιβαδειάς και Λαμίας. Οι πρώτοι άρχισαν να φτάνουν το απόγευμα της Παρασκευής και να κατασκηνώνουν στο χώρο του γηπέδου στο σχολείο. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, είχαν φτάσει και κατασκηνώσει τα μέλη όλων των αποστολών.

Από το πρωί του Σαββάτου στο χαγιάτι της εκκλησίας λειτουργούσε έκθεση ορειβατικής φωτογραφίας. Αργά το απόγευμα, αφού όλοι γεύτηκαν την παραδοσιακή φασολάδα στο "Καταφύγιο", συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού. Προβλήθηκε ορειβατική ταινία και μόλις έπεσε το σκοτάδι, με το ολόγιομο φεγγάρι να φωτίζει , την πλατεία κατάμεστη από κόσμο,  στήθηκε ένα πανέμορφο πανηγύρι. Κάτω από τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας, το χορό άνοιξε το χορευτικό του συλλόγου "Κωστηλάτα" και μετά τρικούβερτος χορός από συγχωριανούς και φίλους ορειβάτες.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, ξεκίνησαν όλοι μαζί για μια μικρή ορειβατική βόλτα. Σκοπός δεν ήταν η κατάκτηση κάποιας κορυφής, αλλά μια σχετικά μικρή ορειβατική εξόρμηση, που να μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι και να χαρούν τις ομορφιές των υπέροχων βουνών μας. Από το χωριό στον Αϊ-Λιά, από κει κατέβασμα στις πηγές Άσπρη Γκούρα, στους καταρράχτες μας και επιστροφή στο χωριό από το παλιό μονοπάτι. Στους καταρράχτες έγινε και μια μικρή τελετή. Βραβεύτηκε ο πιο μικρός ορειβάτης (Ορφέας Βάβας) μόλις δύο(!) ετών, ο μεγαλύτερος ορειβάτης (Στέργιος Τέσσιας) του Ορειβατικού συλλόγου Ιωαννίνων, ογδόντα(!) ετών και η πολυπληθέστερη αποστολή, αυτή του ορειβατικού συλλόγου Ιωαννίνων με 28 άτομα. 

Το βράδυ της Κυριακής,  βρήκε τα Θεοδώριανα μέσα σε μια δυνατή καταιγίδα και αστραπόβροντα, να πορέυονται ξανά στην φθινοπωρινή μοναξιά τους. Σαν Θεοδωριανίτες, ευχαριστούμε όλους τους φίλους ορειβάτες που τίμησαν το χωριό μας με την παρουσίας τους , τους ευχόμαστε πάντα τέτοια και πάντα ...ψηλότερα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκτύπωση

Μεγάλη ορειβατική συνάντηση στα Θεοδώριανα.

on .

Sample Image 
Στα Θεοδώριανα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 5 & 6 Σεπτεμβρίου,  η 21η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου (Σ.Ο.Σ.Δ.Ε.Η.). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από ορειβατικές εξορμήσεις, έκθεση φωτογραφίας, σύσκεψη εκπροσώπων των ορειβατικών συλλόγων και τοπικών φορέων στην πλατεία του χωριού, αλλά και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια το βράδυ του Σαββάτου από παραδοσιακό συγκρότημα.

Τη συνάντηση διοργανώνουν ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και την Κοινότητα Θεοδωριάνων. Ήδη συνεδρίασε  στα Θεοδώριανα το κοινοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ορειβατικού συλλόγου Άρτας και φορέων του χωριού και κανονίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες, ώστε η ορειβατική συνάντηση να έχει απόλυτη επιτυχία.

Η πρόσκληση δεν απευθύνεται μόνο σε μέλη ορειβατικών συλλόγων, αλλά και σε όλους τους λάτρεις των Τζουμέρκων και των ελληνικών βουνών. Ο μοναδικός φυσικός πλούτος των Θεοδωριάνων έχει εναλλακτικές δραστηριότητες για όλους και σας περιμένει.

Sample Image 

 Το αναλυτικό πρόγραμμα

Sample Image 

 Η πρόσκληση

 

 

Εκτύπωση

Και του ...χρόνου

on .

Χιλιάδες συμπατριώτες και φίλοι του χωριού μας επισκέφτηκαν και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο τα Θεοδώριανα. Ο καιρός προς στιγμή μας

 

λαχτάρησε, όμως οι συνηθισμένες για αυτή την εποχή απογευματινές βροχές δεν στάθηκαν ικανές να ματαιώσουν  το παραδοσιακό καγγελάρι και το χορό της Κωστηλάτας στην πλατεία του χωριού.

Ενθαρρυντικό ότι πάρα πολλοί ξένοι επισκέπτες, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, επισκέφτηκαν τις μέρες του Αυγούστου το χωριό και χάρηκαν τις φυσικές ομορφιές του. Την τιμητική τους είχαν οι περίφημοι καταρράχτες μας,  τα ποτάμια και τα μονοπάτια της περιοχής μας.

Και του χρόνου...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ              ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ