Εκτύπωση

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος

on .

Αρκετοί συγχωριανοί ανέβηκαν στο χωριό με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Ο καιρός ήταν περισσότερο χειμωνιάτικος, μιας και

 Sample Image

 τις προηγούμενες μέρες φρέσκο χιόνι έπεσε στα βουνά μας.

Ωστόσο την Δευτέρα η μέρα ήταν θαυμάσια,  με το ξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας να έχει την τιμητική του. Εκεί, με θέα το υπέροχο φαράγγι πνιγμένο στο πράσινο και τον αχό του αφρισμένου "Γκούρα". Δέηση κατανυκτική  και ταπεινή....  

"Μέγα το όνομα της Αγίας Τριάδας, σκέπη και βοήθεια".

 

                                                                     ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ

Εκτύπωση

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής.

on .

Την Παρασκευή 28 Μαϊου στις 19:30, γίνονται τα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής του συμπατριώτη μας Χρήστου Κουτσούκη στο χώρο τέχνης "William james", Υμηττού 64 στο Χολαργό .

 Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για ένα μήνα από 28/5 ως 28/6 εκτός Δευτέρας και πρωινών Τρίτης και Τετάρτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγχωριανός μας, εκθέτει πίνακες ζωγραφικής του. Έχουν προηγηθεί και άλλες εκθέσεις του με πρώτη αυτή στα Θεοδώριανα πριν λίγα χρόνια,  με έργα του εμπνευσμένα από τη φύση του χωριού μας.

Ελπίζουμε  οι συγχωριανοί μας  ν' ανταποκριθούνε στην πρόσκληση και να τιμήσουν με την παρουσία τους την αξιόλογη αυτή προσπάθεια.

 Sample Image

Εκτύπωση

Αρνητικές γνωμοδοτήσεις για τα Υ/Η της ΤΕΡΝΑ

on .

  Σημαντικές θετικές εξελίξεις έχουμε σχετικά με  την αποτροπή της εγκατάστασης των δύο μικρών  υδροηλεκτρικών έργων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στα Θεοδώριανα. Την  ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε.ΧΩ.ΠΕ. Νομού Άρτας (8-1-2010),  η οποία ΔΕΝ συμφωνεί με την κατασκευή των παραπάνω έργων και συνεπώς δεν εγκρίνει την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έρχεται να συμπληρώσει ανάλογη αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας Ηπείρου (1-5-2010) η οποία και αυτή με τη σειρά της δεν συμφωνεί με το σχεδιασμό και την εγκατάσταση των παραπάνω έργων.   

 Sample Image

το υπάρχον φράγμα της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στα Θεοδώριανα

 Έχει εξαιρετική σημασία ότι οι παραπάνω υπηρεσίες, μετά και τα σχετικά υπομνήματα του συλλόγου μας «Οι Ορεινοί» και των άλλων φορέων του χωριού, έφτασαν στις αρνητικές γνωμοδοτήσεις αφού έκαναν αυτοψία στην περιοχή κατασκευής των έργων. Γεγονός που  καταδεικνύει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία  αντιμετώπισαν την υπόθεση αυτή, που ταλανίζει την κοινωνία των Θεοδωριάνων για πολλά χρόνια.

 Ταυτόχρονα με σοβαρά επιχειρήματα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους  απορρίπτουν το σχεδιασμό των παραπάνω έργων  στα ποτάμια της περιοχής των Θεοδωριάνων, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου της περιοχής μας. 

 Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που δεν εγκρίνεται η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των συγκεκριμένων έργων, αφού πριν είχε προηγηθεί το 2004 και σχετική ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.

  Ελπίζουμε, επιτέλους η κατασκευάστρια εταιρεία να σεβαστεί τις υπηρεσιακές αρνητικές γνωμοδοτήσεις, την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας κατοίκων και φορέων των Θεοδωριάνων και να μην επανέλθει για τέταρτη φορά με τροποποιημένες τις ίδιες μελέτες.  

 Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούμε  την εγκατάσταση άλλου τέτοιου έργου  στα ποτάμια της περιοχής μας, όταν ήδη λειτουργεί από το 2004 ανάλογο έργο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ παραβιάζοντας συστηματικά περιβαλλοντικούς όρους έχοντας επιβαρύνει αρνητικά το περιβάλλον. 

 Τελευταία προέκυψε και ένα άλλο μεγάλο θέμα που σχετίζεται με τα παραπάνω. Έχουμε αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε., η οποία προχωράει την διαδικασία αδειοδότησης, για την εγκατάσταση ενός αιολικού Πάρκου ισχύος 34 ΜW με 17 ανεμογεννήτριες στην περιοχή «Ξέρακας» στα σύνορα της κοινότητας Θεοδωριάνων και του Δήμου Αθαμανίας.

 Σαν «ΟΡΕΙΝΟΙ» εξετάζουμε  σοβαρά όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης αυτής και σύντομα θα πάρουμε ξεκάθαρη θέση θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και το συμφέρον της κοινωνίας των Θεοδωριάνων.