Εκτύπωση

Μάρτης ...γδάρτης.

on .

Θεοδώριανα: Κυριακή 8 Μάρτη 2009

Sample Image 

 8 Μάρτη 2009:φωτό Αθανασία Έξαρχου

Ο Μάρτης φαίνεται να δικαιολογεί απόλυτα τη λαϊκή παροιμία. Μετά την καλοκαιρία του τριήμερου της Αποκριάς, που έφερε πολύ κόσμο στο χωριό, ισχυρή χιονόπτωση άρχισε τα ξημερώματα του Σαββάτου(7 Μάρτη) και συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ. Ωστόσο η Κυριακή βρήκε το χωριό ντυμένο στα λευκά και κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό.

Η πρόσβαση γίνεται μόνο από τον κάτω δρόμο και χωρίς πρόβλημα για όλα τα οχήματα. Το χιόνι στην πλατεία φτάνει τα τριάντα εκατοστά. Η πρόσβαση από το δρόμο του "Σταυρού" είναι αδύνατη προς το παρόν, μιας και το χιόνι ξεπερνά τα εβδομήντα εκατοστά. Το Πάρκο Χειμερινών

 Sample Image
 8 Μάρτη 2009:φωτό Αθανασία Έξαρχου
δραστηριοτήτων παρέμεινε κλειστό.

Ο καιρός προβλέπεται άστατος για τίς επόμενες μέρες με ασθενή χιονόπτωση, αλλά και διαστήματα με καθαρό ουρανό. Ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής δείχνει να βελτιώνεται αισθητά. Αν εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο Πάρκο χειμερινών δραστηριοτήτων και στο χωριό από το δρόμο του "Σταυρού", αρκετοί θα είναι πάλι οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου,που θα ανέβουν στο χωριό να χαρούν το χιόνι και τις ομορφιές του.

Δ.Σ.

Εκτύπωση

Αποκριές ...όπως Χριστούγεννα

on .

Θεοδώριανα 26 Φλεβάρη 2009.

  Ανοιχτός είναι και ο δρόμος από το "Σταυρό" για τα Θεοδώριανα. Το πρωί της Πέμπτης  τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθάρισαν ξανά το δρόμο, μετά την ασθενή  χιονόπτωση της Τετάρτης. Ωστόσο παραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί λόγω του

 Sample Image
παγετού, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, και να έχουν μαζί τους στο αυτοκίνητό τους αντιολησθητικές αλυσίδες.

  Το χιόνι στη ράχη του Σταυρού φτάνει το ενάμισι μέτρο και τα είκοσι εκατοστά στην πλατεία του χωριού.

Ωστόσο ο καιρός για το τριήμερο της Αποκριάς, σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, βελτιώνεται αισθητά. Το "Πάρκο" χειμερινών δραστηριοτήτων θα λειτουργήσει κανονικά,  καθώς  και τα χειμερινά μαγαζιά του χωριού, περιμένοντας τους λάτρεις του χιονιού και όλους όσους θέλουν να περάσουν ξεχωριστές, ολόλευκες ...Αποκριές .

 

Εκτύπωση

Νέος ...χιονιάς

on .

Θεοδώριανα: 19 Φλεβάρη 2009.

Νέα κακοκαιρία με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες πλήττει από το πρωί της Τετάρτης(18-2-09) τα Θεοδώριανα. Σήμερα Πέμπτη η

 Sample Image
χιονόπτωση συνεχίστηκε έντονη ολόκληρη την ημέρα. Χαρακτηριστικό και οι χαμηλές θερμοκρασίες, με  υψηλότερη τους 0 βαθμούς C και τη χαμηλότερη να αγγίζει τους -10 βαθμούς. Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας ήταν το χωριό να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν αποκαταστάθηκε η βλάβη, που ευτυχώς ήταν πιο χαμηλά.

Το χιόνι μέσα στο χωριό έχει φτάσει τα σαράντα εκατοστά, ενώ στη ράχη του Σταυρού  ξεπερνά  το ένα μέτρο. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται μόνο απ' τον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας και χωρίς αλυσίδες, μιας και έχει καθαριστεί από τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ο δρόμος από το Σταυρό προς το παρόν είναι κλειστός.  

Δ.Σ.