Εκτύπωση

"Στη σκιά του Κριάκουρα"

on .

Τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων είναι το σύνθημα με το οποίο προκηρύσσεται ο 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 10 και 21 χλμ με την ονομασία ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στα Θεοδώριανα Άρτας.

Ίδιος τόπος διεξαγωγής διαφορετικές όμως διαδρομές ιδιαίτερης δυσκολίας χαράσσονται από την αρχή διασχίζοντας ελατοδάση ,τρία ορμητικά ποτάμια και μονοπάτια ξεχασμένα από προηγούμενα χρόνια περνώντας από τους λασπόλακκους των αγριογούρουνων και την περιοχή της αρκούδας, μαζεύοντας τις δροσοσταλίδες του καταρράκτη αναμνηστικό ζωής από την συμμετοχή σ΄αυτόν τον αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ ανακοινώνει ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές άνοιξαν στις 1 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.

Όσοι αθλητές εγγραφούν μετά την ημερομηνία αυτή εκτός των παροχών της διοργάνωσης θα παραλάβουν αριθμούς χωρίς το όνομά τους καθώς και τεχνικά μπλουζάκια και μετάλλια τερματισμού ανάλογα με την διαθεσιμότητα της διοργάνωσης.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά τα Θεοδώριανα και να τρέξετε ........στα μυστικά των Τζουμέρκων.
Λεπτομέρειες του αγώνα στο site: http://www.kriakourasrace.gr.

Εκτύπωση

H νεροτριβή και ο νερόμυλος Θεοδωριάνων.

on .

                                Φωτο: Παναγιώτης Βεντίστας

Κανονικά λειτουργεί από τα μέσα Ιουνίου η νεροτριβή και ο νερόμυλος στα Θεοδώριανα, αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης  και ο εμπλουτισμός τους με μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Ο νερόμυλος είναι ιδιοκτησία του Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Θεοδωριάνων. 

Λειτουργεί καθημερινά και κάποιος μπορεί να αλέσει το καλαμπόκι ή το σιτάρι του, να πλύνει τα "χοντρόσκουτα" στη νεροτριβή που κινούν τα παγωμένα νερά του "Γκούρα" ή απλά να τον επισκεφτεί για σαν μουσείο υδροκίνησης. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Το πλύσιμο με απορρυπαντικό απαγορεύεται αυστηρά.

Για περισσότερες πληροφορίες στον υπεύθυνο Παναγιώτη Νικολάου(976458408) ή στον παπα-Πάνο Τσινέλο ( 6944737655). 

Εκτύπωση

"Συγχαρητήρια" τα ...καταφέρατε!

on .

 Ανοιχτή Επιστολή
 
 Προς τους κυρίους:     Περιφερειάρχη  Ηπείρου
                                 Αντιπεριφερειάρχη Άρτας
                                 Υπουργούς και Βουλευτές ν. Άρτας
                                 Δημάρχους Αρταίων, Βορείων & Κεντρικών  Τζουμέρκων
 
   Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε!!!
 
 Κατόπιν ενεργειών σας καταφέρατε το ακατόρθωτο! Στο μεγαλύτερο έργο, που όλοι περιμέναμε την ολοκλήρωσή του για την ανάπτυξη της Ηπείρου και της περιοχής μας, καταφέρατε ένα μεγάλο τμήμα των χωριών των Τζουμέρκων και του Αράχθου, να μην έχει πρόσβαση στην Ιόνια οδό.
  
 Συγχαρητήρια!!!
 
 Αποδείξατε ότι είστε άξιοι εκπρόσωποι του Γιώργου Οικονομίδη, δημάρχου Θεοδωρίας.  Έγραφε, ο εν λόγω δήμαρχος στον Κώστα Μπαλάφα, κομματάρχη του βουλευτή Άρτας Καραπάνου,  ότι «κατόπιν ενεργειών μου κατόρθωσα και φέτος να μην έρθει δάσκαλος στο χωριό σας». (Το χωριό ήταν η Χώσεψη, σημερινή Κυψέλη  την περίοδο 1882 -  1890, όπου υπεύθυνη για τα σχολεία ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση).
 
 Κατορθώσατε λοιπόν κι εσείς, τα χωριά των Τζουμέρκων, του Ξηροβουνίου και της μέσης κοιλάδας του Αράχθου αρχικά  να έχουν έξοδο στο Γοργόμυλο  και στη συνέχεια μισό κόμβο στον Αμμότοπο. Έτσι ο επισκέπτης, αφού περιπλανηθεί στα δρομάκια και στα σοκάκια του Αμμότοπου, ίσως τελικά βρει τον κεντρικό δρόμο προς Ροδαυγή και Τζουμέρκα. Όσο για τον επισκέπτη που έρχεται από τα Γιάννενα, είναι σίγουρο, ότι θα περιπλανιέται και θα ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο, αφού η έξοδος είναι στο Γοργόμυλο.
 
 Άραγε δεν σκέφτηκε κανένας, ότι έπρεπε να γίνει κόμβος στη Γραμμενίτσα, ώστε να υπάρχει μια καθαρή σύνδεση με μια περιοχή απίστευτης ομορφιάς που τόσο πολύ έχει ανάγκη την ανάπτυξη;
 
 Περιμένουμε μια  καθαρή απάντηση: Κάνατε ενέργειες και με ποιους τρόπους διεκδικήσατε κόμβο στη Γραμμενίτσα; Γιατί αποδεχτήκατε την απομόνωση της περιοχής μας; Και το  σημαντικότερο: Πώς μπορεί πλέον ν’ αποκατασταθεί  αυτή η αδικία κι ο αποκλεισμός  της περιοχή μας;
 
  Περιμένουμε μια καθαρή απάντηση. Δε θέλουμε ούτε δικαιολογίες ούτε προφάσεις.
 
Μέχρι τότε νομιμοποιούμαστε  να σκεφτόμαστε ότι για εσάς αυτή η περιοχή δεν αξίζει  κάτι το  σημαντικό. Άλλωστε είναι νωπή ακόμα η προσπάθεια που έγινε πριν από λίγα χρόνια να καταστραφεί η περιοχή μας από το σχεδιαζόμενο φράγμα του Αγίου Νικολάου. Να θυμάστε όμως την αγανάκτηση και την καθολική μας αντίδραση, η οποία τελικά και απέτρεψε εκείνο το έκτρωμα…
 
   Κύριοι, 
Θα είστε, για άλλη μια φορά, ανεπιθύμητοι στην περιοχή,  εάν σύντομα δε φροντίσετε να διορθώσετε αυτό το νέο έκτρωμα. 
 
 Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου                                              
 Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΡΑΧΘΟΣ