Εκτύπωση

Αποκλεισμένα τα Θεοδώριανα.

on .

Θεοδώριανα: Πέμπτη 12 Γενάρη 

Φωτογραφίες από την πλατεία Θεοδωριάνων του Βασίλη Μητρογιάννη

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης (11-1) τα Θεοδώριανα είναι αποκλεισμένα καθώς το χιόνι στην πλατεία του χωριού ξεπέρασε  το μισό μέτρο. Οι δρόμοι, τόσο από τον αυχένα του "Σταυρού" όσο και ο κάτω δρόμος από την Αγία Τριάδα, είναι κλειστοί ακόμα και για οχήματα 4Χ4.

Αύριο Παρασκευή μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου αναμένεται να ξεκινήσουν την προσπάθεια για να ανοίξουν και τους δυο δρόμους.

Οι λιγοστοί αυτή την εποχή κάτοικοι μαθημένοι στα δύσκολα δεν ανησυχούν. Με τα φτυάρια άνοιξαν τα απαραίτητα μονοπάτια από τα σπίτια στην πλατεία, πήραν "αναφορά" για να δούνε αν είναι όλοι εντάξει και ...περιμένουν. Άλλωστε είπαμε. Μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια.    

Εκτύπωση

Ξανά "πρωταθλητής" τα Θεοδώριανα.

on .

Γιά άλλη μια συνεχόμενη χρονιά τα Θεοδώριανα αναδείχτηκαν "πρωταθλητής" στον υετό, αφού ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου που είναι εγκατεστημένος στο χωριό κατέγραψε την υψηλότερη τιμή υετού (χιόνι-βροχή) για το 2016, στο  σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών όλης της χώρας. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο TOP 10 συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά χωριά  της Ηπείρου. 

Εκτύπωση

Τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων.

on .

Την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου τοποθέτησε δυο αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στο Κέντρο Υγείας Αγνάντων και στην Κεντρική Πλατεία Χουλιαράδων για την προστασία τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων.

Η τοποθέτηση των απινιδωτών πραγματοποιήθηκε παρουσία, του Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδιου για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) κ. Οδυσσέα Πότση, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης κου Δημητρίου Βαρέλη, της Γραμματέας του Δ.Σ. του Φ.Δ. κας Καλλιόπης (Κέλλυ) Καραμάνη, των μελών του Δ.Σ. του Φ.Δ. κ.κ. Αθανασίου Μπαζούκα και Κων/νου Μπενέκου, της Αντιδημάρχου ΔΕ Τζουμέρκων κας Σεβαστιάννας Ράπτη, της Αντιδημάρχου ΔΕ Αγνάντων κας Παναγιώτας Αντωνάκη – Αηδόνη, του Δημοτικού Συμβούλου Βορείων Τζουμέρκων κου Ιωάννη Λεοντάρη, του Προέδρου Τ.Κ. Χουλιαράδων κου Δημητρίου Μαστοράκη, του Πρόεδρου Τ.Κ. Πετροβουνίου κου Γεωργίου Βασιλείου, του Προέδρου Χορευτικού Ομίλου Χουλιαράδων κου Αλέκου Θεοχάρη, του διασώστη Ερυθρού Σταυρού κου Γεωργίου Μαστοράκη και εκπροσώπων άλλων φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Φορέας Διαχείρισης προτίθεται να συνεχίσει την παραπάνω πρωτοβουλία τοποθετώντας αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές και σε άλλα χωριά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου.

Τί είναι ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής;

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής ( AED ) είναι μια συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητα του.

Επειδή είναι ιδιαίτερα μικρά σε μέγεθος και πολύ εύκολα και απλά στην χρήση τους έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία όπως ξενοδοχεία, υπουργεία, συνεδριακοί και εκθεσιακοί χώροι, γήπεδα, χώροι συναυλιών, πλοία όλων των τύπων (κρουαζιερόπλοια, yachts, ιστιοπλοϊκά, εμπορικά) χώροι αθλοπαιδιών, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, γυμναστήρια, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρίες περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα ναυαγοσώστες με αποκλειστικό στόχο να μεγαλώσει ο αριθμός ευκαιριών για να σωτηρία των ατόμων που έχουν υποστεί ανακοπή καρδιάς.