Εκτύπωση

Ανοιχτή Επιστολή.

on .

Μας δόθηκε για δημοσίευση από τον ιερέα του χωριού και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Θεοδωριάνων παπα- Παναγιώτη Τσινέλο, η παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς όλους τους χωριανούς και την δημοσιεύουμε αυτούσια.

       Το εκκλησάκι του Αϊ- Θανάση με την καινούργια σκεπή του 

 

Ανοιχτή Επιστολή προς όλους τους χωριανούς

Αγαπητοί χωριανοί

Το τελευταίο καιρό ακούστηκαν διάφορα σχόλια, από ελάχιστους χωριανούς που πιστεύουν ότι μόνο αυτοί ενδιαφέρονται για το χωριό και την εκκλησία, ότι δήθεν ο κεντρικός ναός του χωριού μας, τα εξωκκλήσια, ο μύλος, το καμπαναριό, το παλιό δημοτικό σχολείο, ακόμα και τα εικονοστάσια είναι σε άσχημη κατάσταση από πλευράς συντήρησης.

Με αφορμή τα σχόλια αυτά, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και εγώ σαν ιερέας του χωριού και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, είμαστε αναγκασμένοι  να  παραθέσουμε  όλες τις εργασίες  που έχουν γίνει όσα χρόνια είμαι ιερέας στο χωριό από τα εκάστοτε Εκκλησιαστικά συμβούλια και να θέσουμε τα παραπάνω ανυπόστατα σχόλια στην κρίση των συγχωριανών. Να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες  έγιναν με τα χρήματα των  χωριανών, που δίνουν από το υστέρημά τους, στην εκκλησία.  

Εκτύπωση

28η Οκτωβρίου στα Θεοδώριανα.

on .

28-10-1

Με φθινοπωρινό καιρό και ψιλόβροχο γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ στα Θεοδώριανα. Όπως πάντα οι λιγοστοί κάτοικοι μαζεύτηκαν μπροστά στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία του χωριού καταθέτοντας στεφάνια και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο.

Το χωριό πανέμορφο ντυμένο στα φθινοπωρινά του χρώματα, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν ψηλά στην "Πάνω Κωστηλάτα". Οι ξυλόσομπες πήραν μπροστά και οι "χειμωνιάτες" έτοιμοι για έναν ακόμα βαρύ χειμώνα. 

Νά ' ναι καλά και υπομονή ως την άνοιξη....

28-10-3 28-10-6

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Στεργιούλης

 

Εκτύπωση

Βιβλιοπαρουσιάσεις.

on .

Ο συγχωριανός μας συγγραφέας και σεναριογράφος Ντίνος Γιώτης συνεχίζει τις παρουσιάσεις του νέου του μυθιστορήματος¨Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ",  σε Άρτα ( 27 Οκτωβρίου στις 19:00) και Γιάννενα ( Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 19:00).