Εκτύπωση

Νοέμβρης στα Θεοδώριανα. Ο χειμώνας "προ των πυλών"

on .

19-11-2017-10
 Φωτογραφία: Δημήτρης Στεργιούλης

Ο Νοέμβρης πλησιάζει στο τέλος του και το Φθινόπωρο με τα χρώματά του φαίνεται να αποχαιρετά τα Θεοδώριανα. Ένα Φθινόπωρο ασυνήθιστα ζεστό και με ελάχιστες βροχές που είχαμε αρκετά χρόνια να θυμηθούμε.

Τα πρώτα χιόνια  κάλυψαν ήδη τα βουνά μας  φτάνοντας μέχρι και  την Κάτω Κωστηλάτα, κάνοντας τους δυο τρεις τολμηρούς κτηνοτρόφους, που είχαν απομείνει παραπίσω με τα "στέρφα" να τα μαζεύουν άρον άρον για τα χειμαδιά. 

Ο μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε τις πρώτες αρνητικές θερμοκρασίες για φέτος.

Ο χειμώνας  μόλις μας ήρθε. Καλοδεχούμενος!!

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες.

Εκτύπωση

Εξπρές διαδικασίες για δημιουργία Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα.

on .

libadi

O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου σχετικά με την δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 10/11/17 τις προμεσημβρινές ώρες έλαβε χώρα, στο Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Γεωργίου Δέδε, σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό την προεδρεία του, στην οποία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Κεντρικών και Βορείων Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης και Γιάννης Σεντελές καθώς και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης.

Κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι δράσεις και ο τρόπος κατασκευής του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων που πρόκειται να δημιουργηθεί στη θέση Σταυρός στο Λιβάδι Θεοδωριάνων.

Προβλέπετε η κατασκευή πίστας χιονοδρομίας (δύο πίστες, μία για ενήλικες και μία για ανήλικους), στίβος εκμάθησης ιππασίας μετά των απαραίτητων ζώων και σταύλων, Τοξοβολία, Paintball και αγορά εξοπλισμού για ορεινές δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης προβλέπεται η λειτουργία εστιατορίου για πρόχειρα εδέσματα και υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν κι άλλες δράσεις σε ένα συνολικό χώρο εμβαδού 200 στρεμμάτων. Η συνολική αξία του προϋπολογίστηκε σε 3.000.000 ευρώ.

Ο Δήμος ανέλαβε την υποχρέωση να παραδώσει ώριμη μελέτη το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να κινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του παραπάνω έργου.

Ας σημειωθεί ότι η σύνταξη της μελέτης θα ολοκληρωθεί εντός λίαν συντόμου χρονικού διαστήματος λόγω του ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο κατεπείγον του θέματος (Υπουργείο και Δήμος).

Σχόλιο: Ελπίζουμε τόσο ο Δήμος όσο και αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου να ξεπεράσουν σύντομα ενδεχόμενες γραφειοκρατικές δυσκολίες και ένα όραμα δεκαετιών για τα Τζουμέρκα να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Εκτύπωση

28 Οκτώβρη 2017

on .

28-10-2017-2

Με μια λιτή και σεμνή τελετή γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ΟΧΙ  στα Θεοδώριανα. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων συγχωριανών μας στην πλατεία του χωριού. 

Συγκινητική στιγμή η εικόνα με τις ηλικιωμένες συγχωριανές μας με τα κεράκια στα χέρια. Αυτές που έζησαν τον πόλεμο του '40, το βομβαρδισμό και το κάψιμο του χωριού, το θάνατο, την κατοχή, την πείνα και τη δυστυχία.  

28-10-2017-1 28-10-2017-3 28-10-2017-4 28-10-2017-5

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βεντίστας