Εκτύπωση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στα Θεοδώριανα.

on .

Θεοδώριανα: Τετάρτη 18 Γενάρη ώρα 21:30

Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από τη Δευτέρα στα Θεοδώριανα, συνεχίζεται με  αμείωτη ένταση μέχρι αυτή την ώρα. Το χιόνι έχει ξεπεράσει πλέον το ένα μέτρο στην πλατεία του χωριού και συνεχίζει να πέφτει.

Σήμερα το μεσημέρι μηχάνημα του Δήμου κατάφερε και άνοιξε τον κάτω δρόμο της Αγίας Τριάδας φτάνοντας μέχρι την πλατεία. Αύριο θα επιχειρήσει πάλι, μιας και απόψε ο δρόμος θα κλείσει ξανά. Τουλάχιστον κατάφεραν αυτοκίνητα 4Χ4 να φτάσουν στο Αθαμάνιο για τα απαραίτητα εφόδια.

Αύριο, μεγάλο εκχιονιστικό μηχάνημα που έφτασε γι αυτό το σκοπό σήμερα το βράδυ στο Αθαμάνιο, θα επιχειρήσει να ανοίξει το δρόμο από το Σταυρό, έργο πολύ δύσκολο, αφού κανείς δεν ξέρει το ύψος του χιονιού στον αυχένα.

 Εκτός τους έντεκα! αυτή την ώρα μόνιμους κατοίκους των Θεοδωριάνων, αποκλεισμένοι παραμένουν από τη Δευτέρα και δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο  εμφιάλωσης νερού "Πηγές Κωστηλάτας", που βρίσκεται κοντά στο χωριό, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού στο εσωτερικό του εργοστασίου υπάρχει μικρός ξενώνας φιλοξενίας πλήρως εξοπλισμένος. 

Παρόλα τα προβλήματα, συνηθισμένα άλλωστε τα Θεοδώριανα σ' αυτά, το χωριό πανέμορφο φαντάζει βγαλμένο σαν από παραμύθι. Απόδειξη οι  παραπάνω φωτογραφίες του Σωτήρη Γκορόγια από τη χιονισμένη πλατεία του Αϊ-Νικόλα στην είσοδο του χωριού.  

Εκτύπωση

Ισχυρή χιονόπτωση τώρα στα Θεοδώριανα.

on .

Θεοδώριανα: Δευτέρα 16 Γενάρη 2016 ώρα 21:30

 Εικόνα τώρα από τη live camera

Η ισχυρή χιονόπτωση που ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ήδη το χιόνι στην πλατεία έφτασε τα ογδόντα εκατοστά.

Αν συνεχιστεί η χιονόπτωση με την ίδια ένταση μάλλον θα έχουμε μια επανάληψη του Φλεβάρη του 2005, όταν το χιόνι μέσα στο χωριό κόντεψε τα δύο μέτρα και το χωριό έμεινε αποκλεισμένο και χωρίς ηλεκτρικό για αρκετές μέρες. 

Οι δρόμοι είναι βέβαια κλειστοί, αλλά πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δεν υπάρχει, και ελπίζουμε να μην υπάρξει, αφού αυτό είναι το πλέον σημαντικό για τους λιγοστούς χειμωνιάτες κατοίκους. 

Εκτύπωση

Άνοιξε ο δρόμος για το χωριό.

on .

Θεοδώριανα Κυριακή 15 Γενάρη 2017.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Γενάρη μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας άνοιξαν το δρόμο για τα Θεοδώριανα τόσο από τον αυχένα του "Σταυρού", όσο και το δρόμο από την Αγία Τριάδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αλλαγή του καιρού σε νοτιάδες και βροχές. 

Σύμφωνα όμως με τις μετεωρολογικές προβλέψεις νέες χιονοπτώσεις αναμένονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας που θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή.