Εκτύπωση

Ασφαλτοστρώσεις σε επικίνδυνα σημεία στα Θεοδώριανα.

on .

Ασφαλτοστρώθηκαν δυο μικρά κομμάτια δρόμου, ιδαίτερα επικίνδυνα  κυρίως το χειμώνα. Το πρώτο είναι το ανηφορικό πλακόστρωτο κομμάτι στην πλατεία του χωριού το οποίο είχε γίνει εξαιρετικά ολισθηρό και επικίνδυνο. Είναι το σημείο που το Γενάρη του 2015 κινδύνεψε να τραυματιστεί σοβαρά χειριστής εκχιονιστικού μηχανήματος, όταν το μηχάνημα λόγω ολισθηρότητας τούμπαρε στην πλατεία του χωριού. Μπορεί να χάθηκε η γραφικότητα του πλακόστρωτου, αλλά "αναγκαίο κακό".

Το δεύτερο είναι το κατηφορικό κομμάτι στον "Όχτο" στο δρόμο για Νεράιδα. Από τα Στεργιουλέικα μέχρι το ρέμα,  πριν από το μοναστήρι της Παναγίας. Ιδίως το χειμώνα με τα χιόνια και τους πάγους τόσο η άνοδος όσο και η κάθοδος ήταν σχεδόν αδύνατη και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το καλύτερο θα ήταν, με δυο φορτηγά ακόμα άσφαλτο που χρειάζονται, να γινόταν και το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τη στροφή στο ποτάμι.  Ας το δει λίγο ο συγχωριανός μας αντιδήμαρχος. 

1asfaltos 3asfaltos 4asfaltos

φωτογραφίες: Παναγιώτης Βεντίστας

Εκτύπωση

"Μαύρο σε φόντο λευκό"

on .

"Μαύρο σε φόντο λευκό" το καινούργιο μυθιστόρημα του πολυγραφότατου συμπατριώτη μας συγγραφέα Ρήγα- Γιώργου Σκουτέλα που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις "λεξίτυπον". Του ευχόμαστε καλοτάξιδο...

Οι κάτοικοι μιας παραλιακής πόλης αναστατώνονται από τα παράξενα "καμώματα" της θάλασσας. 'Ωσπου μέσα σε μια νύχτα όλα άλλαξαν. Η φύση παραφρόνησε. Φυσικοί νόμοι που ίσχυαν από δισεκατομμυρίων ετών, ανατράπηκαν. Μερικές γήινες τεκτονικές πλάκες μετακινήθηκαν αστραπιαία και μία απ' αυτές μέσα σε μια νύχτα, κουβαλώντας μια μικρή έκταση αφρικάνικης ζούγκλας με την ημιάγρια φυλή της, τα άγρια ζώα της και τα αχυρένια χωριά της "προσάραξε" πάνω στο λιμάνι της πόλης! Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν οξύ. Τι θα γίνει με τους απρόσκλητους αυτούς επισκέπτες; Πως θα μπορέσουν να συμβιώσουν οι δυο διαφορετικοί αυτοί κόσμοι; 

Η όλη κατάσταση περιπλέκεται σε μια ιλαροτραγωδία, όπου ο συγγραφέας ανιχνεύει με χιουμοριστική διάθεση την προσέγγιση των δύο αυτών κόσμων και αναλύει τις μεταξύ τους κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις μέσα από νόμους, ήθη, έθιμα και συνήθειες, μέσα από αρχέγονες και σύγχρονες αντιλήψεις και δοξασίες, μέσα απ' τη λογική και το παράλογο...

Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο "λεξίτυπον". Εμμανουήλ Μπενάκη 36 ή απ'τον συγγραφέα τηλ: 6978467171

Εκτύπωση

Καθαρισμός του πέτρινου γεφυριού στον "Γκούρα"

on .

 

Όπως είχαμε προγραμματίσει, στις 17 Αυγούστου μαζευτήκαμε με χορτοκοπτικά, τσουγγράνες και σκαπάνια  και καθαρίσαμε το πέτρινο γεφύρι του χωριού μας καθώς και το χώρο γύρω από αυτό, από τα βάτα, τα αγριόχορτα και τους κισσούς, που το είχαν κυριολεκτικά πνίξει.Το γεφύρι πραγματικά "ξανάνιωσε".

Στο τέλος, κάτω από τα πλατάνια, στήθηκαν οι ψησταριές και το ρίξαμε στο φαγοπότι με τα έξοδα ρεφενέ. Ψυχή της ομάδας και της προσπάθειας για άλλη μια φορά, η Φώτω Τζουβάρα, που συνεχίζει ...να μην καταλαβαίνει τίποτα παρά τα ογδόντα της χρόνια.

Το λέμε για πολοστή φορά, ότι με το να ερχόμαστε τον Αύγουστο στο χωριό να καταγγέλουμε, να γκρινιάζουμε , να μας φταίνε όλα  και μετά να περιμένουμε το Δήμο ή το κράτος να μας τα διορθώσει όσο εμείς αραχτοί το έχουμε ρίξει στη δηλωτή και στο τάβλι στα καφενεία, δεν βοηθάει σε τίποτα το χωριό.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα πρέπει να βαλουμε πλάτη ο καθένας όσο μπορεί, με εθελοντισμό και με απλές και στοχευμένες δράσεις, να διορθώσουμε όσο γίνεται τα στραβά που όλοι μας  βλέπουμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτα γι'αυτά. Μόνο έτσι αποδεικνύουμε την αγάπη μας για το χωριό.

gefiri6
gefiri7 gefiri4
  gefiri10

Φωτογραφίες: Χρήστος Ζώης