Εκτύπωση

Αφιέρωμα: "Μετανάστευση, ξενιτιά, μνήμη, τραγούδι"

on .

Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρουσιάζει το αφιέρωμα «Μετανάστευση, ξενιτιά, μνήμη, τραγούδι» τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

 

Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων», παρουσιάζει το αφιέρωμα «Μετανάστευση, ξενιτιά, μνήμη, τραγούδι», με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου “A Weft of Memory” (Το υφάδι της μνήμης), των Vasiliki και Thomas Scotes.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ της Athena Scotes “Last Song to Xenitia” (Τελευταίο τραγούδι για την ξενιτιά) και ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση.

Επίσης  θα ακουστούν και τραγούδια της Vasiliki Scotes μελοποιημένα από τον Λάκη Χαλκιά.

 Είσοδος ελεύθερη

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 4 Ιουνίου, και ώρα 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικώς στη διεύθυνση πολιτιστικών της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης  (210 3680052), στο mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης : www.hau.gr/culture.

 

Εκτύπωση

Εκτός λειτουργίας η live camera.

on .

Η κάμερα που δίνει ζωντανή εικόνα από το χωριό, μετά από μια ισχυρή καταιγίδα το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου, έπαψε να λειτουργεί.

Γίνονται προσπάθειες για την διόρθωση της βλάβης, που δείχνει να μην είναι κάτι απλό. Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Εκτύπωση

Ένας ακόμα "άθλος" για τη συγχωριανή μας Ελπίδα Γιώτη.

on .

Η συγχωριανή μας δρομέας Ελπίδα Γιώτη πραγματοποίησε ένα ακόμα στόχο ζωής, όπως δηλώνει η ίδια, συμμετέχοντας και τερματίζοντας στον αγώνα των ημίθεων. Στον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ 2018 ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΔΕΛΦΟΙ 107,5χλμ. .

Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την εταιρεία "Πηγές Κωστηλάτας" για τη συμπαράσταση, καθώς επίσης τον προπονητή της Δημήτρη Καραχάλια και την οικογένειά της. 

Ο Ευχίδειος άθλος είναι δρόμος υπεραποστάσεων, που καλύπτει τη διαδρομήΔελφοί- Πλαταιές. Το όνομά του είναι παρμένο από τον Ευχίδα, που κατά το μύθο έτρεξε αυτή την απόσταση, το 479π.Χ., μετά τη μάχη των Πλαταιών, θέλοντας να φέρει στις Πλαταιές νέο "ιερό πυρ" από τους Δελφούς, γιατί οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι αυτό που είχαν μολύνθηκε από την παρουσία των Περσών.

Ο σύγχρονος Ευχίδειος Άθλος διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2000. Η διαδρομή έχει μήκος 107,5 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει υψομετρικές διαφορές περίπου 1.400 μέτρων και ολοκληρώνεται περίπου σε 14-15 ώρες.

Οι αθλητές καλούνται να κατέβουν και ανέβουν δυο ιστορικά βουνά τον Ελικώνα και τον Παρνασό. Είναι ένας αγώνα θέλησης, πέισματος και άριστης προετοιμασίας για τον αθλητή που τον κάνει υπερήφανο και ευτυχισμένο όταν τερματίζει με τη δάδα αναμμένη στα χέρια του.  

Συγχαρητήρια στη συγχωριανή  μας πάντα δυνατή και πιο ψηλά...