Εκτύπωση

"Συγχαρητήρια" τα ...καταφέρατε!

on .

 Ανοιχτή Επιστολή
 
 Προς τους κυρίους:     Περιφερειάρχη  Ηπείρου
                                 Αντιπεριφερειάρχη Άρτας
                                 Υπουργούς και Βουλευτές ν. Άρτας
                                 Δημάρχους Αρταίων, Βορείων & Κεντρικών  Τζουμέρκων
 
   Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε!!!
 
 Κατόπιν ενεργειών σας καταφέρατε το ακατόρθωτο! Στο μεγαλύτερο έργο, που όλοι περιμέναμε την ολοκλήρωσή του για την ανάπτυξη της Ηπείρου και της περιοχής μας, καταφέρατε ένα μεγάλο τμήμα των χωριών των Τζουμέρκων και του Αράχθου, να μην έχει πρόσβαση στην Ιόνια οδό.
  
 Συγχαρητήρια!!!
 
 Αποδείξατε ότι είστε άξιοι εκπρόσωποι του Γιώργου Οικονομίδη, δημάρχου Θεοδωρίας.  Έγραφε, ο εν λόγω δήμαρχος στον Κώστα Μπαλάφα, κομματάρχη του βουλευτή Άρτας Καραπάνου,  ότι «κατόπιν ενεργειών μου κατόρθωσα και φέτος να μην έρθει δάσκαλος στο χωριό σας». (Το χωριό ήταν η Χώσεψη, σημερινή Κυψέλη  την περίοδο 1882 -  1890, όπου υπεύθυνη για τα σχολεία ήταν η τοπική αυτοδιοίκηση).
 
 Κατορθώσατε λοιπόν κι εσείς, τα χωριά των Τζουμέρκων, του Ξηροβουνίου και της μέσης κοιλάδας του Αράχθου αρχικά  να έχουν έξοδο στο Γοργόμυλο  και στη συνέχεια μισό κόμβο στον Αμμότοπο. Έτσι ο επισκέπτης, αφού περιπλανηθεί στα δρομάκια και στα σοκάκια του Αμμότοπου, ίσως τελικά βρει τον κεντρικό δρόμο προς Ροδαυγή και Τζουμέρκα. Όσο για τον επισκέπτη που έρχεται από τα Γιάννενα, είναι σίγουρο, ότι θα περιπλανιέται και θα ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο, αφού η έξοδος είναι στο Γοργόμυλο.
 
 Άραγε δεν σκέφτηκε κανένας, ότι έπρεπε να γίνει κόμβος στη Γραμμενίτσα, ώστε να υπάρχει μια καθαρή σύνδεση με μια περιοχή απίστευτης ομορφιάς που τόσο πολύ έχει ανάγκη την ανάπτυξη;
 
 Περιμένουμε μια  καθαρή απάντηση: Κάνατε ενέργειες και με ποιους τρόπους διεκδικήσατε κόμβο στη Γραμμενίτσα; Γιατί αποδεχτήκατε την απομόνωση της περιοχής μας; Και το  σημαντικότερο: Πώς μπορεί πλέον ν’ αποκατασταθεί  αυτή η αδικία κι ο αποκλεισμός  της περιοχή μας;
 
  Περιμένουμε μια καθαρή απάντηση. Δε θέλουμε ούτε δικαιολογίες ούτε προφάσεις.
 
Μέχρι τότε νομιμοποιούμαστε  να σκεφτόμαστε ότι για εσάς αυτή η περιοχή δεν αξίζει  κάτι το  σημαντικό. Άλλωστε είναι νωπή ακόμα η προσπάθεια που έγινε πριν από λίγα χρόνια να καταστραφεί η περιοχή μας από το σχεδιαζόμενο φράγμα του Αγίου Νικολάου. Να θυμάστε όμως την αγανάκτηση και την καθολική μας αντίδραση, η οποία τελικά και απέτρεψε εκείνο το έκτρωμα…
 
   Κύριοι, 
Θα είστε, για άλλη μια φορά, ανεπιθύμητοι στην περιοχή,  εάν σύντομα δε φροντίσετε να διορθώσετε αυτό το νέο έκτρωμα. 
 
 Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου                                              
 Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΡΑΧΘΟΣ
 
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του διαφημιστικού σποτ "Visit Tzoumerka" στα K. Τζουμέρκα

on .

Την Παρασκευή 30/06/17, μετά από 4 ημέρες οδοιπορικού στο Δήμο μας, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος γυρισμάτων για το VisitGreece στα Κ. Τζουμέρκα με θέμα μνημεία, αξιοθέατα, εναλλακτικές δραστηριότητες, φυσικές ομορφιές, παραδόσεις, τοπικά προϊόντα.
 
Το διαφημιστικό σποτάκι θα χρησιμοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις σελίδες και τα κανάλια που εκπέμπει ο ΕΟΤ καθώς και άλλα τηλεοπτικά κανάλια. Θα εγγραφεί σε DVD ώστε να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο και τους επιχειρηματίες της περιοχής για τουριστική προβολή.
 
Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική φιλοξενία, τα ξενοδοχεία Rοuista στο Βουργαρέλι, το Καταφύγι στον Καταρράκτη, τις ταβέρνες αφοι Μπακάλη και Πλούμπη στο Βουργαρέλι, Παπαϊωάννου στην Κυψέλη, Ζεύκι στο Βαθύκαμπο.
 
Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βουργαρελίου και Αγνάντων που βοήθησαν στα γυρίσματα για να αναδειχθεί ο τόπος τους, το συνεργείο που ακούραστα μας ακολούθησε σε ένα τόσο μεγάλο Δήμο με τις δύσκολες συνθήκες ανάβασης στα όμορφα βουνά μας, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, καθώς και όλους όσους στήριξαν έμπρακτα την ιδέα δημιουργίας ενός τηλεοπτικού σποτ στα Τζουμέρκα.
 
Ο Δήμος στα πλαίσια των εργασιών του τμήματος τουριστικής ανάπτυξης αναμένεται να προχωρήσει άμεσα και σε δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας με τις ομορφιές του τόπου μας με αναλυτικά στοιχεία για τις υποδομές καθώς και τις δυνατότητες της περιοχής.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
   
        ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΡΝΕΛΗΣ
Εκτύπωση

Ενημέρωση από την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου στους Θεοδωριανίτες κτηνοτρόφους.

on .

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου κλιμάκιο της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου επισκέφτηκε τα Θεοδώριανα και ενημέρωσε  τους Θεοδωριανίτες νομάδες κτηνοτρόφους,  σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από προγράμματα Leader για βελτίωση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στα ορεινά λιβάδια της Ηπείρου(στέγαστρα, ποτίστρες, στάβλους), αλλά και την τυποποίηση και προώθηση των κτηνοτροφικών προϊόντων μέσα από μικρές τυροκομικές επιχειρήσεις.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων και της Ηπείρου.

Τέλος οι κτηνοτρόφοι προσκλήθηκαν στην ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο "DU LUG" με θέμα: Δυνατότητα αξιοποίησης των προϊόντων της κτηνοτροφίας μέσω των νέων προγραμμάτων Π.Α.Α. - LEADER.