Εκτύπωση

"Θεοδώριανα δεν είναι μόνο η πλατεία"

on .

Το ρέμα "Μάρκς"

Με σύνθημα "Τα Θεοδώριανα δεν είναι μόνο η πλατεία" οι "Ορεινοί" έχουμε προγραμματίσει μια σειρά δράσεων  για τον Αύγουστο στα Θεοδώριανα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξουμε τις πλούσιες φυσικές ομορφιές του χωριού μας, αλλά και να παρακινήσουμε τους χωριανούς και κυρίως  τα νέα  παιδιά που κατακλύζουν τον Αύγουστο το χωριό να τις γνωρίσουν και ενδεχομένως να προσφέρουν και εθελοντική εργασία. 

Έτσι λοιπόν έχουμε προγραμματίσει στις αρχές Αυγούστου ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Τη σηματοδότηση και την ηλεκτρονική χαρτογράφηση του μονοπατιού από την πλατεία του χωριού στον Προφήτη Ηλία, στην Κωστηλάτα και από κει στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων, το Καταφίδι (Πυραμίδα) στα 2.393 μέτρα, έτσι ώστε να μπορούν ορειβάτες να ανεβαίνουν στην κορυφή και από τα Θεοδώριανα χωρίς τον κίνδυνο να χαθούν. 

Πριν τις μέρες του πανηγυριού θα οργανώσουμε μια μέρα να επισκεφτούμε το πέτρινο γεφύρι στο "Γκούρα" ,το οποίο παραμένει παραμελημμένο εδώ και χρόνια με τα αγριόχορτα να το έχουν κυριολεκτικά πνίξει. Με εθελοντική εργασία θα το καθαρίσουμε ώστε να αναδειχτεί ξανά και να ανακτήσει κάτι από την παλιά του αίγλη. Στη συνέχεια με τα έξοδα ρεφενέ θα το

...γιορτάσουμε με ένα υπαίθριο  φαγοπότι και γλέντι κάτω από τα πλατάνια και με βουτιές στα παγωμένα νερά του "Γκούρα" όπως παλιότερα. 

Επίσης θα οργανώσουμε, αυτό εξαρτάται βέβαια από τη συμμετοχή, μερικές περιπατητικές αλλά και ορειβατικές εξορμήσεις. Όπως μια βόλτα και μπάνιο στο ρέμα "Μάρκς", στις "Κρανιές", στη "Φτέρη", τη διάσχιση του μονοπατιού Θεοδώριανα - Νεράιδα. Για τους πιο έμπειρους και προπονημένους ίσως και μια ανάβαση στον Κριάκουρα και από κει στην πλατεία της Νεράιδας για παγωμένες μπύρες, όπως πέρσι. 

Τέλος θα προσφέρουμε και φέτος εθελοντικά τις υπηρεσίες μας για την επιτυχία του αγώνα ορεινού τρεξίματος "Στη σκιά του Κριάκουρα" που θα γίνει στις 20 Αυγούστου. 

Για όλα αυτά θα υπάρξουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις, σε λίγες μέρες που θα μαζευτούμε όλοι στο χωριό. 

 

Εκτύπωση

"Στη σκιά του Κριάκουρα"

on .

Τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων είναι το σύνθημα με το οποίο προκηρύσσεται ο 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 10 και 21 χλμ με την ονομασία ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στα Θεοδώριανα Άρτας.

Ίδιος τόπος διεξαγωγής διαφορετικές όμως διαδρομές ιδιαίτερης δυσκολίας χαράσσονται από την αρχή διασχίζοντας ελατοδάση ,τρία ορμητικά ποτάμια και μονοπάτια ξεχασμένα από προηγούμενα χρόνια περνώντας από τους λασπόλακκους των αγριογούρουνων και την περιοχή της αρκούδας, μαζεύοντας τις δροσοσταλίδες του καταρράκτη αναμνηστικό ζωής από την συμμετοχή σ΄αυτόν τον αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ ανακοινώνει ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές άνοιξαν στις 1 Ιουνίου και λήγουν την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.

Όσοι αθλητές εγγραφούν μετά την ημερομηνία αυτή εκτός των παροχών της διοργάνωσης θα παραλάβουν αριθμούς χωρίς το όνομά τους καθώς και τεχνικά μπλουζάκια και μετάλλια τερματισμού ανάλογα με την διαθεσιμότητα της διοργάνωσης.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά τα Θεοδώριανα και να τρέξετε ........στα μυστικά των Τζουμέρκων.
Λεπτομέρειες του αγώνα στο site: http://www.kriakourasrace.gr.

Εκτύπωση

H νεροτριβή και ο νερόμυλος Θεοδωριάνων.

on .

                                Φωτο: Παναγιώτης Βεντίστας

Κανονικά λειτουργεί από τα μέσα Ιουνίου η νεροτριβή και ο νερόμυλος στα Θεοδώριανα, αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης  και ο εμπλουτισμός τους με μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Ο νερόμυλος είναι ιδιοκτησία του Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Θεοδωριάνων. 

Λειτουργεί καθημερινά και κάποιος μπορεί να αλέσει το καλαμπόκι ή το σιτάρι του, να πλύνει τα "χοντρόσκουτα" στη νεροτριβή που κινούν τα παγωμένα νερά του "Γκούρα" ή απλά να τον επισκεφτεί για σαν μουσείο υδροκίνησης. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Το πλύσιμο με απορρυπαντικό απαγορεύεται αυστηρά.

Για περισσότερες πληροφορίες στον υπεύθυνο Παναγιώτη Νικολάου(976458408) ή στον παπα-Πάνο Τσινέλο ( 6944737655).