Εκτύπωση

Ο δρόμος Αθαμάνιο- Θεοδώριανα.

on .

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Θεοδωριάνων Διονύσης Μητρογιάννης μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που εγκρίθηκαν για δρόμους στα Τζουμέρκα κατανέμονται ως εξής:

4 εκατομμύρια για τον περιφερειακό δρόμο που θα ενώνει τα Τζουμέρκα και συγκεκριμένα για  το κομμάτι Καταρράκτης-Βουργαρέλι.

2 εκατομμύρια ευρώ για την παράκαμψη Αθαμανίου στο δρόμο για Θεοδώριανα και

1,5 εκατομμύρια για το δρόμο Αθαμάνιο - Θεοδώριανα. Συγκεκριμένα για το κομμάτι αυτό τη μελέτη και επίβλεψη του έργου θα αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της κοινότητας, προτεραιότητα  θα δοθεί σε δύο τμήματα του δρόμου αυτού. Το πρώτο κομμάτι είναι από τις κατασκηνώσεις του Αθαμανίου μέχρι τις "Σπάθες" με τα απαραίτητα τεχνικά και αυλάκια και το δεύτερο από τη θέση "Σκούρτς" μέχρι το ρέμα του Παπαχρήστου. Εκεί είναι απαραίτητη η κατασκευή τριών τεχνικών  και η ασφαλτόστρωση του κομματιού αυτού, που ακόμα παραμένει χωμάτινο. 

Επίσης  μας ενημέρωσε ότι  μετά την "Αρμερίστρα" στη είσοδο του χωριού, στο σημείο του δρόμου που πέρσι το χειμώνα είχε υποστεί καθίζηση, έγινε τοιχίο  αντιστήριξης και αποκαταστάθηκε η βλάβη στο οδόστρωμα.

Τέλος στη "Κούφια" εντός του οικισμού, έγινε ένα αποστραγγιστικό έργο, αφού εδώ και κάμποσα χρόνια τα σπίτια στην περιοχή αυτή είχαν μεγάλο πρόβλημα με τα λιμνάζοντα νερά της βροχής.

Εκτύπωση

Πιστοποιημένος Βιώσιμος Προορισμός τοΕθνικό Πάρκο Τζουμέρκων.

on .

 

Στις 7 Δεκεμβρίου 2016, σε τελετή απονομής που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βραβεύτηκε το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου ως Βιώσιμος Προορισμός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Προστατευόμενων Περιοχών. Εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης, το βραβείο παρέλαβαν η κ. Καλλιόπη Καραμάνη, Γραμματέας του Δ.Σ. και η κ. Χαρίκλεια Μπίσα, Βιολόγος MSc και συντονίστρια του Φορέα.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει το βραβείο με τίτλο «Ευρωπαϊκή Χάρτα για τον Βιώσιμο Τουρισμό» 157 προστατευόμενες περιοχές στην Ευρώπη,  με το Εθνικό Πάρκο  Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου να αποτελεί την πρώτη προστατευόμενη περιοχή σε εθνικό επίπεδο, που έλαβε την εν λόγω διάκριση.

 Η επίτευξη του σημαντικού αυτού γεγονότος, είναι αποτέλεσμα της ενεργής συμμετοχής και άριστης συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης με τους τοπικούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, φορέων και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης (α' και β' βαθμού) με σκοπό την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής, τη βιώσιμη διαχείριση του τουρισμού και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου.

Θεωρούμε ότι η διάκριση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να θαυμάσει όλος ο κόσμος αυτή τη μοναδική βιοποικιλότητα και την πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει όλη η περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο. Επίσης, ευελπιστούμε να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για όλους τους συνεργαζόμενους φορείς να στηρίξουν, τα επόμενα χρόνια, ενεργά με προτάσεις και έργα, αυτή την προσπάθεια που μόλις τώρα τέθηκε σε εφαρμογή.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου που στάθηκε αρωγός μας στην επίτευξη αυτής της διάκρισης και ειδικότερα όλους όσους υπηρεσιακούς παράγοντες συνέβαλαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Ο Αντιπρόεδρος

Δημήτριος Βαρέλης