Εκτύπωση

Ορίστηκε διαχειριστική επιτροπή για το κοινοτικό γραφείο στην Άρτα.

on .

Τελικά με την υπ'αριθμ.: 77/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων ορίστηκε επιτέλους η Διαχειριστική Επιτροπή κληροδοτήματος "Κωνσταντίνου Παλούκη" στην Άρτα. 

Αφορά διαμέρισμα στο κέντρο της Άρτας, που για χρόνια στέγαζε το κοινοτικό γραφείο της πρώην κοινότητας Θεοδωριάνων. Μετά τον "Καλλικράτη" περιήλθε  στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και σήμερα λειτουργεί ως παράρτημα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στην Άρτα. 

Το διαμέρισμα αυτό αγοράστηκε από την κοινότητα Θεοδωριάνων το 1983 μετά από δωρεά του αείμνηστου συγχωριανού μας Κώστα Παλούκη. Μάλιστα στη διαθήκη αναφέρεται ρητά ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση του ακινήτου θα πηγαίνουν για την οικονομική βοήθεια απόρων φοιτητών και κατοίκων των Θεοδωριάνων, το δε ακίνητο  αποτελεί περιουσία της Κοινότητας Θεοδώριάνων.

Επειδή όμως είδαμε ότι ο Καλικρατικός πλέον Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων  χρησιμοποιεί το διαμέρισμα σαν παράτημα του Δήμου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ότι είναι κληροδότημα προς την κοινότητα Θεοδωριάνων με σαφή τη θέληση του συγχωριανού μας δωρητή όπως είναι διατυπωμένη στη διαθήκη του, αναλάβαμε την πρωτοβουλία η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας και ο σύλλογός μας "Οι Ορεινοί" να αποστείλουμε ένα σχετικό έγγραφο στο Δήμο ( 3-3- 2016) .

Στη συνέχεια αφού δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση από το Δήμο αναγκαστήκαμε να στείλουμε και σχετικό εξώδικο ( Φεβρουάριος 2017). 

Το αίτημά μας απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου του 2017. 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία το αίτημά μας και σύμφωνα με την  77/2017 απόφασή του, εγκρίνει να χορηγεί ο Δήμος, προς το υπό σύσταση νομικό πρόσωπο διαχείρισης του κληροδοτήματος στην πόλη της Άρτας στην οδό Φιλλελήνων 24, ποσό 3.000 ευρώ ετησίως έτσι ώστε να εκτελεστούν οι όροι του κληροδοτήματος.

Παρόλα αυτά η υπόθεση "ξανακόλλησε" σε γραφειοκρατικά γρανάζια στην απροθυμία των υπευθύνων και στην αδιαφορία  κάποιων δημοτικών υπαλλήλων.
 
Τελικά φτάνουμε στις 3 Σεπτέμβρη 2018 όπου με την 312/2018 απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων αποφασίζει  ομόφωνα:

"Ορίζει διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήµατος κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης "Παλούκη Κωνσταντίνου", την Οικονοµική Επιτροπή του Δήµου Κεντρικών Τζουµέρκων και τον εκάστοτε Πρόεδρο της Τ.Κ. Θεοδωριάνων.

 Διαχειριστής του κληροδοτήµατος που θα την εκπροσωπεί στα πιστωτικά ιδρύµατα για τις τραπεζικές συναλλαγές του κληροδοτήµατος καθώς και σε λοιπούς φορείς ορίζεται το µέλος της Οικονοµικής Επιτροπής, Παναγιώτης Τσαλοκώστας.
 
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθµό 312/2018
 
Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφτηκε ως έπεται:
 
Ο Πρόεδρος
Μαρίνος Γαρνέλης (Δήμαρχος)
 
Τα Μέλη
 
1.Κων/νος Αλυµάρας
2.Ιωάννης Πλούµπης
3.Παναγιώτης Τσαλοκώστας
4.Παναγιώτης Σκαλτσογιάννης
5.Λεωνίδας Τσίπρας"
 

 Ελπίζουμε όλα επιτέλους να τελειώνουν εδώ...

 Δη. Στε.

Εκτύπωση

32σέλιδο άρθρο "ύμνος" στα μονοπάτια των Τζουμέρκων & το Ρέμα Μαρκς από το Ελληνικό Πανόραμα.

on .

Μεγάλο αφιέρωμα (32 σελίδων) από το περιοδικό "Ελληνικό Πανόραμα" στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2018 που ήδη έχει κυκλοφορήσει με τα Τζουμέρκα και ειδικά τα Θεοδώριανα να έχουν την τιμητική τους. 

Δείτε σε μορφή PDF τα δύο άρθρα: 

"Τζουμέρκα  Θεοδώριανα - Μελισσουργοί: Από τα Ανατολικά Τζουμέρκα, με τα πόδια, στα Δυτικά"

"Το Ρέμα Μάρκς"

Εκτύπωση

Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων στο συνέδριο Europarc 2018.

on .

Με εξαιρετική επιτυχία και ισχυρή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Europarc  2018. –  Η 11η συνάντηση εργασίας για τις πιστοποιημένες περιοχές ως βιώσιμοι τουριστικοί προορισμοί το 2019 στα Τζουμέρκα!

Εκπαιδευτική εκδρομή στο δάσος γύρω από το Boat of garden Η ελληνική αποστολή στο συνέδριο

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων στο ετήσιο συνέδριο της ομοσπονδίας Europarc, της οποίας ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων είναι μέλος από το 2016, ως η πρώτη ελληνική προστατευόμενη περιοχή πιστοποιημένη ως  βιώσιμος τουριστικός προορισμός.