Εκτύπωση

Το Εθνικό Κτηματολόγιο και στα Θεοδώριανα.

on .

 ktimatologio

Ενημερώνουμε τους συγχωριανούς μας και όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία στα Θεοδώριανα ότι από 30 Οκτωβρίου 2018 ως 30 Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία στο Εθνικό Κτηματολόγιο. 

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που έχουμε, σε αυτή τη φάση δεν θα χρειαστούν τοπογραφικά και το παράβολο θα είναι 35 ευρώ για ένα ακίνητο, 70 ευρώ για δύο και για τα υπόλοιπα δεν θα υπάρχει παράβολο.

Για περισσότερες διευκρινήσεις, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Σφώρος, κλιμάκιο της εταιρείας θα επισκεφτεί αρχές Αυγούστου τα Θεοδώριανα για να ενημερώσει τους κατοίκους.

Εκτύπωση

Προκήρυξη αγώνα ορεινού τρεξίματος.

on .

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
 
΄΄Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄
 
 Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας προκηρύσσει τον 5ο αγώνα ορεινού τρεξίματος  με την ονομασία   "Στην σκιά του Κριάκουρα"  περιλαμβάνοντας για φέτος δύο διαδρομές: τις γνωστές πλέον των 10 χλμ και  21 χλμ. ιδιαίτερης δυσκολίας και ομορφιάς.
 
Τόπος διεξαγωγής: Θεοδώριανα Άρτας
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 19 Αυγούστου 2018.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: πλατεία Θεοδωριάνων.
Ώρα εκκίνησης:10:00 π.μ.
 
Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε και φέτος να εντάξει στην διοργάνωση παιδικό ορεινό αγώνα περιπέτειας θέλοντας να μυήσει τα παιδιά του δημοτικού σε τέτοιες διοργανώσεις με την ονομασία "Η μαγεία της Πετρίτσας" συνολικής απόστασης 750 μέτρων, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 και ώρα 6:00 μμ. Στον αγώνα αυτό δεν θα υπάρχουν νικητές μιας και όλα τα παιδιά θα παραλάβουν με τον τερματισμό τους μετάλλιο της διοργάνωσης και μπλουζάκι του αγώνα.
 
    Περισσότερες λεπτομέρειες και ολόκληρη η προκήρυξη του αγώνα στο site της διοργάνωσης
http://www.kriakourasrace.gr
 
      Η οργανωτική επιτροπή 
 
                                                                                                                          
 
Εκτύπωση

Τα μονοπάτια των Θεοδωριάνων.

on .

               Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική χαρτογράφηση και η σηματοδότηση των μονοπατιών των Θεοδωριάνων.

   

Υπήρξε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που το αυτοκίνητο δεν υπήρχε. Μια εποχή που τα Θεοδώριανα ήταν το κεφαλοχώρι της περιοχής με ζωή χειμώνα καλοκαίρι.Είχαν περισσότερους κατοίκους από ότι σήμερα, οι οποίοι είχαν δύο κύριες ασχολίες. Τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Σχεδόν όλη η περιοχή μέχρι το ύψος του «Σταυρού», του «Αϊ Λιά»και της «Χούνης» ήταν σπαρμένη. Τα Θεοδώριανα επίσης ήταν πέρασμα προς τις περιοχές των Μελισσουργών και της Θεσσαλίας. Το μόνο μεταφορικό μέσο ήταν τα πόδια ή τα μουλάρια.

Ξεκινήσαμε σαν σύλλογος «Οι Ορεινοί» εδώ και κάποια χρόνια μια προσπάθεια, να καταγράψουμε, να καθαρίσουμε, να σηματοδοτήσουμε και να αναδείξουμε  τα μονοπάτια,  που εξυπηρέτησαν για χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, με την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον και θα γίνουν πόλος έλξης για την περιοχή μας.

Με εθελοντική εργασία καταφέραμε σήμερα ένα σπουδαίο πιστεύουμε έργο.

Τα σημαντικότερα μονοπάτια της περιοχής μας καθαρίστηκαν, σηματοδοτήθηκαν και το κυριότερο  χαρτογραφήθηκαν ηλεκτρονικά με GPS,  ώστε να μπορούν να τα περπατήσουν με ασφάλεια ορειβάτες και περιπατητές. Ένα δύσκολο και επίπονο έργο, αφού τα περισσότερα από αυτά είχαν εγκαταλειφθεί από χρόνια και έπρεπε να “ανοιχτούν" από την αρχή, αλλά και να περπατηθούν αρκετές φορές.

Η προσπάθεια όμως δεν σταματά εδώ, αφού κάθε χρόνο χρειάζονται κάποια απαραίτητη συντήρηση. Επίσης στο πλάνο μας είναι να προστεθούν και κάποια ακόμα.

Τα μονοπάτια  που έχουν χαρτογραφηθεί ηλεκτρονικά είναι είναι τα εξής:

1.     Θεοδώριανα-  Καταρράκτες (Σούδα).

2.     Θεοδώριανα - Καταρράκτες (Σούδα) - Άσπρη Γκούρα - Προφήτης Ηλίας- Θεοδώριανα.

3.     Θεοδώριανα - Άφκος - Προφήτης Ηλίας Νεράιδας -  Νεράιδα.

4.     Θεοδώριανα- Σιαμαντά- πηγή Κρανιές.

5.     Θεοδώριανα -  Ρέμα «Μάρκς».

6.     Θεοδώριανα- Σκάλα- Φτέρη.

7.     Θεοδώριανα - κορυφή Καταφίδι (Πυραμίδα).

8.  Θεοδώριανα - Χούνη- Αυτί - Τούρλα - Κριάκουρας - Διάσελο Νεράιδας Μελισουργών - Νεράιδα.

9.     Θεοδώριανα - Λιβάδι - Τρία Σύνορα - Σκλάβα.

Για όσους θέλουν να περπατήσουν κάποιο από τα μονοπάτια, για να αντλήσουν όλες τις χρηστικές πληροφορίες και να κατεβάσουν τα σχετικά αρχεία, η πρώτη τους ενέργεια είναι να επισκεφτούν το www.theodoriana.com.

Στο βασικό μενού αριστερά ανοίγουν το σύνδεσμο Μονοπάτια Θεοδωριάνων.

Εκεί ξεχωριστά για κάθε μονοπάτι υπάρχουν 2 αρχεία.  Ένα αρχείο σε μορφή gpx, και ένα αρχείο σε μορφή kml.

Τα αρχεία αυτά πρέπει να τα κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας ή στο κινητό μας και μετά να χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη εφαρμογή για να τα τα δούμε.

Για να κατεβάσουμε τα αρχεία gpx και kml ανοίγουμε το σύνδεσμο με την αντίστοιχη ένδειξη, ακολουθούμε τις οδηγίες και το αποθηκεύουμε στη συσκευή που θέλουμε.

Πώς χρησιμοποιουμε τα αρχεία

Αρχεία kml

Τα αρχεία kml μπορούμε να τα δούμε στο GoogleEarth. Ανοίγουμε το GoogleEarth, πατάμε πάνω αριστερά Αρχείο-άνοιγμα, βρίσκουμε το αρχείο στη θέση που το έχουμε αποθηκεύσει, πατάμε άνοιγμα και βλέπουμε τη διαδρομή στο GoogleEarth.

Αρχεία gpx

Τα αρχεία gpx μπορούμε να τα ανοίξουμε στον υπολογιστή ή στο κινητό μας. Αν το κινητό έχει GPS μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδική εφαρμογή και να ακολουθήσουμε τη διαδρομή.

Σε υπολογιστή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια ιστοσελίδα να δούμε τη διαδρομή σε χάρτη. Π.χ. η ιστοσελίδα www.maplorer.com. Πηγαίνουμε στο gpxview βρίσκουμε το αρχείο και πατάμε viewprofile.

Σε κινητό android και ios. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για να ανοίξουμε ένα gpx αρχείο. Παράδειγμα η εφαρμογή GPXviewer. Την εγκαθιστούμε στο κινητό. Ανοίγουμε την εφαρμογή, πατάμε πάνω δεξιά τις 3 τελείες και μετά openfiles. Βρίσκουμε το αρχείο και το ανοίγουμε. Έχοντας τη διαδρομή στην οθόνη, με ενεργοποιημένη την τοποθεσία, μπορούμε να βλέπουμε κάθε στιγμή που βρισκόμαστε σε σχέση με την καταγεγραμμένη διαδρομή.

Κάθε διαδρομή επίσης συνοδεύεται από ένα αρχείο με τα βασικά στοιχεία της διαδρομής, την όσο πιο αναλυτική περιγραφή της, απαραίτητες πληροφορίες, σχετικές φωτογραφίες ή βίντεο.