Εκτύπωση

Θεοδωριανίτης αντιδήμαρχος στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

on .

fatsas

O συγγχωριανός μας δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Θεοδωριάνων Παναγιώτης Τσαλοκώστας ορίζεται νέος Αντιδήμαρχος του Δήμου Κ. Τζουμέρκων.

Του μεταβιβάζονται  αρμοδιότητες που αφορούν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθαριότητας, ύδευσης,φωτισμού για τις δημοτικές ενότητες Αθαμανίας και Θεοδωριάνων, έκδοση αδειών Πολιτικών Γάμων.

Ιδιαίτερα για τις Δημοτικές Ενότητες Θεοδωριάνων και Αθαμανίας οι παρακάτω αρμοδιότητες:

• Υπογραφή με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια των δημοτικών ενοτήτων.

• Μέριμνα για καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στις δημοτικές ενότητες.

• Παρακολούθηση εξέλιξης έργων και εργασιών που εκτελούνται στις δημοτικές ενότητες.

• Τη συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Του ευχόμαστε επιτυχία στο έργο του. 

Εκτύπωση

Θεοδώριανα: Ορεινό τρέξιμο 2017

on .

Τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων είναι το σύνθημα με το οποίο προκηρύσσεται ο 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στα Θεοδώριανα Άρτας.

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές 10 και 21 χιλιομέτρων. Ένας αγώνας ο οποίος έχει ανέβει στις πρώτες θέσεις πανελληνίως μεταξύ των αγώνων ορεινού τρεξίματος λόγω του ότι η διαδρομή αποτελείται στο 98% από ορεινό μονοπάτι, και για τον λόγο αυτόν αποτελεί κριτήριο για τον Olympus Marathon.

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε φέτος να εντάξει στην διοργάνωση και παιδικό ορεινό αγώνα θέλοντας να μυήσει τα παιδιά του δημοτικού σε τέτοιες διοργανώσεις με την ονομασία "η μαγεία της Πετρίτσας" συνολικής απόστασης 750 μέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 19 Αυγούστου. Στον αγώνα αυτό δεν θα υπάρχουν νικητές μιας και όλα τα παιδιά θα παραλάβουν με τον τερματισμό τους μετάλλιο της διοργάνωσης και μπλουζάκι του αγώνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα στο site της διοργάνωσης http://www.kriakourasrace.gr

Για την οργανωτική επιτροπή

          Ελπίδα Γιώτη

Εκτύπωση

Αίσιο τέλος στην υπόθεση του κοινοτικού γραφείου στην Άρτα.

on .

0Κοιν

Η υπόθεση του ιδιόκτητου κοινοτικού γραφείου της πρωην κοινότητας Θεοδωριάνων στο κέντρο της Άρτας, κουβεντιάστηκε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας και ο σύλλογός μας Οι Ορεινοί είχαμε αποστείλει σχετικό έγγραφο στο Δήμο, με το οποίο εξηγούσαμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, που χρησιμοποιείται σήμερα σαν Παράρτημα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στην Άρτα, δεν είναι περιουσία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Μπορεί με τον Καλλικράτη να περιήλθε για χρήση στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, αλλά παραμένει περιουσία της κοινότητας Θεοδωριάνων αφού είναι κληροδότημα, μιας και προήλθε στην κοινότητα Θεοδωριάνων από δωρεά του συγχωριανού μας Κώστα Παλούκη.

Επίσης τονίζαμε ότι η σημερινή του χρήση και διαχείριση πρέπει να συνάδει  με τη διάθεση και θέληση του δωρητή συγχωριανού μας. Σύμφωνα με τη διαθήκη του δωρητή τα έσοδα από την εκμετάλλευση του ακινήτου πρέπει να διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση απόρων φοιτητών από τα Θεοδώριανα και σε κάθε περίπτωση να πηγαίνουν για κατοίκους της κοινότητας Θεοδωριάνων και μόνο.

Αφού για ένα χρόνο δεν είχαμε λάβει καμιά απάντηση στο παραπάνω έγγραφό μας αναγκαστήκαμε, οι δυο παραπάνω φορείς, να στείλουμε πρόσφατα και σχετικό εξώδικο στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. 

Τελικά το αίτημά μας απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου του 2017. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία το αίτημά μας και σύμφωνα με την  77/2017 απόφασή του, εγκρίνει να χορηγεί ο Δήμος, προς το υπό σύσταση νομικό πρόσωπο διαχείρισης του κληροδοτήματος στην πόλη της Άρτας στην οδό Φιλλελήνων 24, ποσό 3.000 ευρώ ετησίως έτσι ώστε να εκτελεστούν οι όροι του κληροδοτήματος.

Τέλος καλό όλα καλά. Αυτό που μένει είναι η υποχρέωση που αναλάβαμε, οι παραπάνω φορείς του χωριού σε συνεργασία με το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, να προχωρήσουμε στη σύσταση ενός Κοινωφελούς νομικού προσώπου που θα διαχειρίζεται και θα διαθέτει το ποσό αυτό σύμφωνα με τη θέληση του δωρητή συγχωριανού μας όπως αυτή αναγράφεται στη διαθήκη του.   

Τέλος να ευχαριστήσουμε τη συγχωριανή μας δικηγόρο Μαρία Νάκη που ανέλαβε την υπόθεση από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς καμιά αμοιβή, δείχνοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της και την αγάπη της για το χωριό μας.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ