Εκτύπωση

Ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Θεοδωριανιτών Άρτας.

on .

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ "ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ" Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 12.30΄στο κέντρο "ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ" (Μάγερ και Λιοσίων, Αθήνα), η Αδελφότητα του Χωριού μας θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό και θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αποτελείται από τους Νεκτάριο Κοκώνη και Δημήτρη Λαμπάκη στο κλαρίνο, τη Διαλεχτή, τον Κώστα Σιαφέτη, τον Γιώργο Μπέκιο και άλλους καλλιτέχνες στο τραγούδι.

Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ που περιλαμβάνει πλήρες μενού ( πρώτο πιάτο, σαλάτα, φέτα κυρίως πιάτο, απεριόριστο χύμα κρασί και αναψυκτικά). Για τα εμφιαλωμένα κρασιά, ουίσκι και βότκα θα υπάρχουν ειδικές τιμές. Θα υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση να γίνουν κρατήσεις θέσεων μέχρι τις 20.00΄ ώρα της παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2018 στους: Λιούκα Ιωάννη τηλ. 6977224469, Κώστα Σκουτέλα τηλ. 6937517758, Λακοπούλου Άντα τηλ. 6972205464 και Θάλεια Σκουτέλα τηλ. 6982381367

  Το Δ.Σ.

Εκτύπωση

Διόρθωση...

on .

Στο προηγούμενο δημοσίευμα (Τι είχες Γιάννη μ' ; τι είχα πάντα...) αναφέρεται λανθασμένα ότι: το "Μαγειρείο" είναι το μοναδικό πλέον μαγαζί που παραμένει  ανοιχτό το χειμώνα στο χωριό.  Κι αυτό γιατί και το "Καταφύγιο" (φωτογραφία), που λειτουργεί εδώ και  αρκετά χρόνια σαν ξενώνας, αλλά και σαν ταβέρνα-καφενείο, είναι και αυτό ανοιχτό όλο το χειμώνα.

Απλά τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, όπως με ενημέρωσε ο Δημήτρης Σφώρος( ο νέος πλέον πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων) που το λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια, και  στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα, ήταν για προσωπικούς λόγους κλειστό. Οφείλω λοιπόν  να επανορθώσω. Άλλωστε γι' αυτό παλεύουμε. Για να μην ερημώσει το χωριό.

Δημήτρης Στεργιούλης 

Εκτύπωση

Τι είχες Γιάννη μ' ; τι είχα πάντα...

on .

DSC02715

Ελάχιστοι ήταν οι χωριανοί που πέρασαν τις γιορτινές μέρες στα Θεοδώριανα. Ωστόσο αρκετοί  ξένοι επισκέπτες από τους γύρω ξενώνες, που φέτος ήταν γεμάτοι, επισκέφτηκαν το χωριό για να περπατήσουν μέχρι  τους χιονισμένους καταρράκτες  και να χαρούν το χιόνι.

Χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι της Παρασκευής στο "Μαγειρείο", το μοναδικό πλέον μαγαζί που παραμένει ανοιχτό το χειμώνα στο χωριό, στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι από μια μεγάλη παρέα επισκεπτών με τα κλαρίνα να ακούγονται σε ολόκληρο το χωριό. Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν και η καλλύτερη. Κι αυτό γιατί ο δρόμος από το "Σταυρό" έκλεισε με είκοσι πόντους χιόνι και αναγκάστηκαν όλοι να φύγουν από τον κάτω δρόμο.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 30 Δεκεμβρίου εκχιονιστικό μηχάνημα καθάρισε το δρόμο, αλλά σε πολλά σημεία το χιόνι ήδη έιχε παγώσει. Αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων ακόμα και με αλυσίδες να είναι πολύ δύσκολη. Οι "αλατιέρες"  του Δήμου δεν ήρθαν ποτέ. Όπως δεν ήρθαν και οι μεγάλες παρέες επισκεπτών, που είχαν κλείσει να επισκεφτούν και να φάνε στα Θεοδώριανα την Παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. 

Όλοι μας εκφράζουμε το φόβο και την αγωνία μας για την ερήμωση του χωριού μας, όλοι μας θέλουμε να υπάρχει έστω και μια ταβέρνα ανοιχτή το χειμώνα στο χωριό. Επίσης θέλουμε επισκέπτες, χειμερινό τουρισμό και ανάπτυξη για το χωριό μας και για το Δήμο ολόκληρο.

Ενθαρρυντικό το μήνυμα της πληρότητας των ξενώνων στο Δήμο μας. Αυτό όμως για να έχει συνέχεια απαιτεί και μια σοβαρότητα και οργάνωση από όλους μας. Τόσο από το Δήμο όσο και από μας. Δεν μπορεί να αφήνεται να κλέισει ο "Σταυρός" τέτοιες μέρες με μισή παλάμη χιόνι και να μην μπορεί κάποιος επισκέπτης να φτάσει με ασφάλεια στο "Σταυρό" και στα Θεοδώριανα και να χαρεί το χιόνι. Άλλωστε αυτός είναι ο κύριος λόγος που επέλεξε τα χωριά μας για να περάσει τις γιορτινές μέρες.

Το παρήγορο είναι ότι και φέτος ακούστηκαν παιδικές φωνές και κάλαντα στο χωριό. Ας είναι καλά ο Αίαντας και ο Απόλλωνας Μπαλτζώης, ο Φώτης, η Σωτηρία και  ο Δημήτρης Λιούκας. Και του χρόνου!

Δημήτρης Στεργιούλης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ