Εκτύπωση

Καταστράφηκε η live κάμερα.

on .

vlavicamera

Όπως έχετε διαπιστώσει εδώ και αρκετό καιρό, ύστερα από μια ισχυρή καταιγίδα η live κάμερα στα Θεοδώριανα δεν λειτουργεί,αφού  έχει καταστραφεί από κεραυνό και πρέπει να αντικατασταθεί.

Η κάμερα είχε αγοραστεί και τοποθετηθεί με  έξοδα του συλλόγου μας, όπως και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που υποστηρίζει το δίκτυο του μετεωρολογικού σταθμού στον Αϊ-Θανάση.

Το κόστος αντικατάστασής της ανέρχεται περίπου στα 250 με 300 ευρώ με την εργασία του τεχνικού για την τοποθέτηση και ρύθμιση.

Για το λόγο αυτό κάνουμε μία προσπάθεια να συγκεντρώσουμε ένα ποσό για να καλύψουμε τα έξοδα.

Παρακαλούμε όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε ποσό μπορεί, για το σκοπό αυτό. Στην περίπτωση που περισσέψουν χρήματα θα τοποθετηθεί και δεύτερη κάμερα σε άλλο σημείο του χωριού.

Θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων και πλήρης ενημέρωση για το ποσόν  και τον τρόπο διάθεσής του. Θα δημοσιευτούν τα ονόματα όσων θα δώσουν χρήματα (εκτός και αν δεν το επιθυμούν), θα κοπούν και θα δοθούν σχετικές αποδείξεις.

Τα χρήματα μπορούν να κατατεθούν στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

ALPHABANK: αριθμός λογαριασμού:410-002101-201526

IBAN λογαριασμού: GR 4901 4041 0041 0002 1012 01526 (ο λογαριασμός είναι στο όνομα του προέδρου του συλλόγου Δημήτρη Στεργιούλη)

ή να δοθούν απευθείας στο Δημήτρη Στεργιούλη ο οποίος διαχειρίζεται την κάμερα καθώς και τον μετεωρολογικό σταθμό που είναι εγκατεστημένος στο χωριό και στον οποίο είναι ενσωματωμένη η live camera.

Αν κάποιος καταθέσει  ποσό στην τράπεζα πρέπει να ενημερώσει με ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με μήνυμα στο 6972237193 αναφέροντας το ονοματεπώνυμό του (αν βέβαια το επιθυμεί) και το ποσό, για να κοπούν τα απαραίτητα παραστατικά.

Εκτύπωση

Δημοπρατείται ο Οδικός Άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων και η παράκαμψη Αθαμανίου.

on .

Δημοπρατείται ο Οδικός Άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων και η παράκαμψη Αθαμανίου
 
photo10
 
- Αποτελούσε χρόνιο και διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Άρτας
- Με απόφαση Σπίρτζη έχουν ήδη δεσμευτεί 8.850.000 ευρώ
 
Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και Οδικός Άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων» που αποτελούσε χρόνιο και διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Άρτας.
Εκτύπωση

Ο τελευταίος μάστορας.

on .

Ο τελευταίος μεγάλος μάστορας

Του Παναγιώτη Βεντίστα

 

 Πριν λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε για πάντα τον Παύλο Στεργιούλη. Ένα μάστορα με όλη τη σημασία της λέξης, που έζησε και πρόσφερε τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια στα Θεοδώριανα. Είχε ταυτιστεί με τον όρο «χειμωνιάτης» και είναι ίσως ο τελευταίος.

Με τις γνώσεις του και το πάθος του για το χωριό, βοήθησε πολύ σε καιρούς δύσκολους όταν παρουσιάζονταν προβλήματα. Δεν υπήρχαν σίδερα, δέντρα, πέτρες που να μπορούσαν να του αντισταθούν. Το φάσμα των δραστηριοτήτων και των ενδιαφερόντων του ήταν τεράστιο. Από μεγάλα υδραυλικά έργα μέχρι μικρά κομψοτεχνήματα πρακτικής αξίας, παραγωγή αγροτικών προϊοντων, τσίπουρο, κυνήγι,  όλα τα έκανε με μεράκι και επιμονή στην τελειότητα.

Παρόλο που εστιάζω εδώ στη μαστοριά του, στην πραγματικότητα ήταν ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν για τα πάντα, συμμετείχε παντού και υποστήριζε με πάθος τις απόψεις του.

Αυτή η πολυσχιδής δραστήριότητά του και η ιδιαίτερη οπτική και πρακτική του, μας άφησαν παρακαταταθήκη να συζητάμε για τον Παύλο για πολλά χρόνια ακόμα και γιατί όχι και να γελάμε με την καρδιά μας με τα καμώματά του.

Παραθέτω εδώ ενα βίντεο, μικρό δείγμα της μαστοριάς του.