Εκτύπωση

Αν τύχει ο Μάρτης και κακιώσει....

on .

"Αν τύχει ο Μάρτης και κακιώσει μες στο χιόνια θα μας χώσει" σύμφωνα με κάποια σοφή λαϊκή παροιμία.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα 23 Μάρτη 2018 στα Θεοδώριανα αφού η ασθενής χιονόπτωση που ξεκίνησε από το πρωί έντυσε το χωριό για άλλη μια φορά φέτος στα λευκά, χωρίς όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Το φαινόμενο αυτό δεν έιναι καθόλου πρωτόγνωρο για τα Θεοδώριανα, αφού έχουμε δει, και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο το Μάρτη το χωριό αποκλεισμένο από τα χιόνια, αλλά και περιφορά Επιταφίου κάτω από ισχυρή χιoνόπτωση και  Πάσχα εκχιονιστικά να ανοίγουν τον αυχένα στο Σταυρό.

Είπαμε τα χιόνια είναι ευχή για μας και αυτό είναι που κάνει τα Θεοδώριανα μοναδικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια ο μετεωρολογικός σταθμός των Θεοδωριάνων καταγράφει τα υψηλότερα ετήσια μεγέθη υετού (χιόνι-βροχή) στο σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών όλης της χώρας

Εκτύπωση

Ημερίδα της "Πανηπειρωτικής" για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.

on .

Ημερίδα με θέμα : "Ήπειρος: Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων" θα πραγμτοποιήσει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 ώρα 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών Κλεισθένους 15 Ομόνοια.

Εκτύπωση

Κατολίσθηση και ζημιές στο μονοπάτι για τους Καταρράκτες.

on .

Οι τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο μονοπάτι που οδηγεί στους περίφημους καταρράκτες των Θεοδωριάνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων Δημήτρη Σφώρου, μηχάνημα καθάρισε τον αμαξιτό δρόμο από χιόνι και πέτρες μέχρι εκεί που ξεκινά το μονοπάτι.

Όμως σε ευαίσθητο λόγω του πετρώματος (μελίστα), τμήμα του μονοπατιού, έχει γίνει κατολίσθηση με αποτέλεσμα το μονοπάτι να έχει κοπεί σε αυτό το σημείο από μπάζα και κορμούς δέντρων.

Ήδη γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε σύντομα να ανοίξει ξανά το μονοπάτι.

zimia2 zimia3

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφώρος