Εκτύπωση

Χωρίς ίντερνετ τα Θεοδώριανα.

on .

 
H καταπληκτική φωτογραφία είναι του Βασίλη Μητρογιάννη 

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (27-11-2018) τα Θεοδώριανα έχουν μείνει χωρίς δίκτυο ίντερνετ και εκτός λειτουργίας ο μετεωρολογικός σταθμός. Όπως μας ενημέρωσε ο τοπικός πρόεδρος της κοινότητας, επικοινώνησε την επόμενη μέρα με τον υπεύθυνο που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου και του ανέφερε ότι η βλάβη εντοπίζεται εκτός Θεοδωριάνων και σύντομα θα διορθωνόταν. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. 

Από την άλλη διαβάζουμε σε Δελτία Τύπου του Δήμου ότι έγινε πρόσφατα αναβάθμιση του δικτύου ίντερνετ τόσο στο Βουργαρέλι όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου και μπράβο γι' αυτό.

Τα ερώτημά μας όμως προς το Δήμο είναι το εξής: τα Θεοδώριανα, σαφώς το χωριό του Δήμου με τις πιο δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι λιγοστοί  ηρωϊκοί του κάτοικοι το χειμώνα, έχουν λιγότερες ανάγκες και δικαιώματα από τους κατοίκους των άλλων χωριών του Δήμου; 

Εκτύπωση

Ενημέρωση...

on .

ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ 
 
                                                                                         ...χώρος για την ανάπτυξη των τεχνών.
 
 πίνακας του Βασίλη Σταύρου
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης ενημερώνει το κοινό οτι στο πλαίσιο του προγραμματισμού του  για την υποστήριξη της ανέγερσης της Πινακοθήκης στο Κάτω Αθαμάνιο, διοργανώνει έκθεση την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 7,30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γιάννης Μόραλης”. 
 
Στην έκθεση θα εκτεθούν ενδεικτικά ορισμένα σχέδια, ζωγραφικά έργα και χαρακτικά του Βασίλη Σταύρου αλλά και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών από το αρχείο της συλλογής μας, που προσφέρονται για το σκοπό αυτό. Η κεντρική εισήγηση και παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει απο τη φιλόλογο  Κατερίνα Σχισμένου. Επίσης για την αναγκαιότητα  και το ρόλο της δημιουργίας της πινακοθήκης θα γίνει συζήτηση και θα μιλήσουν φιλότεχνοι φίλοι του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης. 
 
Η έκθεση έχει σαν βασικό σκοπό να γίνει ενημέρωση του κοινού  για τον προγραμματισμό της ανέγερσης της Πινακοθήκης, αλλά και την ανταποδοτική προσφορά  έργων της συλλογής μας για  την ενίσχυση και  την υποστήριξη του έργου.
 
Επισημαίνουμε οτι η ύπαρξη ενός μεγάλου και σημαντικού εικαστικού αρχείου, η ανάγκη προσφοράς στον γενέθλιο τόπο μας και η απουσία ανάλογων υποδομών στα μέρη μας γενικότερα, είναι οι βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση για τη δημιουργία της μικρής πινακοθήκης - πολυχώρου τέχνης,  εδώ στο Κάτω Αθαμάνιο.
 
Το υλικό που έχουμε είναι αξιόλογο και η αξιοποίησή του στη φτωχή περιοχή μας με βεβαιότητα θα προσδώσει πολιτισμικά οφέλη στον τόπο. Το έργο που έχουμε σχεδιάσει να δημιουργήσουμε θα ανήκει εξάλλου σε όλους και θα μείνει παρακαταθήκη ως πολιτισμική αξία για τις επόμενες γενεές.
 
Εκτύπωση

"Με την Ηπειρώτικη λαλιά"

on .

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος των απανταχού Αγναντιτών, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Αγναντιτών Ιωαννίνων, την Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας και το Λύκειο Ελληνίδων Άρτας

Σας  Προσκαλούν

στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Α. Τούμπουρου «Με την Ηπειρώτικη λαλιά», που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 , ώρα 20.00΄, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας (Κοσμά Αιτωλού και Ν. Πριόβολου).

Παρουσιάζουν: Βασιλική Παππά, Φιλόλογος

                          Ρένα Τριχιά, Φιλόλογος

Συντονίζει και παρεμβαίνει η Κατερίνα Σχισμένου, Φιλόλογος, Επιμελήτρια του βιβλίου.