Εκτύπωση

Σημαντικές καθυστερήσεις στη δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο "Σταυρό" Θεοδωριάνων.

on .

Σημαντικές καθυστερήσεις και προβλήματα, θέτουν σε κίνδυνο την  δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στη θέση «Σταυρός» Θεοδωριάνων.

Αρχικά υπήρξε ολιγωρία από τη μεριά του Δήμου σχετικά με την ανάθεση και σύνταξη της μελέτης του έργου, η οποία τελικά συντάχθηκε έστω και με καθυστέρηση.

Στη συνέχεια προέκυψε πρόβλημα με την πληρωμή  του μελετητή του έργου κ. Μπούγια, αναγκαία για να προχωρήσει η παραπέρα αδειοδότηση του έργου. Αν και υπήρχε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο μελετητής αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να εκδοθεί  προς το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων η υπ’αριθμ: 107/2018 διαταγή πληρωμής, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Άρτας.

Το θέμα αυτό απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 27ης Σεπτέμβρη 2018. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του δημάρχου αποφάσισε να εκτελέσει άμεσα ο Δήμος την 107/2018 διαταγή πληρωμής της μελέτης του έργου και να μην προχωρήσει σε περαιτέρω ένδικα μέσα, τα οποία το μόνο που θα καταφέρουν είναι να καθυστερήσουν την υλοποίηση του έργου..

Και εδώ υπάρχει η μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση για μας τους  Θοδωριανίτες. Όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης. Ο μόνος που ψήφισε κατά και ζήτησε να συνεχίσει ο Δήμος τα ένδικα μέσα κατά του μελετητή του έργου, θέτοντας έτσι σοβαρό θέμα καθυστέρησης και ακύρωσης του έργου, ήταν Δημοτικός σύμβουλος Θεοδωριάνων (!!!) και υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές.

Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό δεν ψήφισε την απόφαση. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με τον αγώνα που κάνουν  οι φορείς του χωριού εδώ και χρόνια για τη δημιουργία του Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στο «Σταυρό» Θεοδωριάνων.

 Οι  εκπρόσωποι  στο Δήμο, μακριά ενδεχομένως από μικροκομματικά  και μικροπολιτικά οφέλη, πρέπει να ενδιαφέρονται και να φροντίζουν πρωτίστως για τα συμφέροντα και τα προβλήματα του χωριού τους .

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά πρέπει να «τρέξουν» τη υπόθεση,  γιατί έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα κονδύλια είναι εκεί και περιμένουν.

Δημήτρης Στεργιούλης

Διαβάστε τη σχετική απόφαση ΕΔΩ

 

 

Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

on .

Θεοδώριανα Άρτας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:19/8/2018
ΩΡΑ:16:00
 
 Αυτή την στιγμή ακριβώς αρχίζουν οι ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους είτε σαν χορηγοί – υποστηρικτές είτε σαν εθελοντές για να καταστεί μια εκδήλωση επιτυχημένη κατά γενική ομολογία όπως ήταν ο 5ος αγώνας ορεινού τρεξίματος  ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ .
Εκτύπωση

Ορίστηκε διαχειριστική επιτροπή για το κοινοτικό γραφείο στην Άρτα.

on .

Τελικά με την υπ'αριθμ.: 77/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων ορίστηκε επιτέλους η Διαχειριστική Επιτροπή κληροδοτήματος "Κωνσταντίνου Παλούκη" στην Άρτα. 

Αφορά διαμέρισμα στο κέντρο της Άρτας, που για χρόνια στέγαζε το κοινοτικό γραφείο της πρώην κοινότητας Θεοδωριάνων. Μετά τον "Καλλικράτη" περιήλθε  στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και σήμερα λειτουργεί ως παράρτημα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στην Άρτα. 

Το διαμέρισμα αυτό αγοράστηκε από την κοινότητα Θεοδωριάνων το 1983 μετά από δωρεά του αείμνηστου συγχωριανού μας Κώστα Παλούκη. Μάλιστα στη διαθήκη αναφέρεται ρητά ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση του ακινήτου θα πηγαίνουν για την οικονομική βοήθεια απόρων φοιτητών και κατοίκων των Θεοδωριάνων, το δε ακίνητο  αποτελεί περιουσία της Κοινότητας Θεοδώριάνων.

Επειδή όμως είδαμε ότι ο Καλικρατικός πλέον Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων  χρησιμοποιεί το διαμέρισμα σαν παράτημα του Δήμου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ότι είναι κληροδότημα προς την κοινότητα Θεοδωριάνων με σαφή τη θέληση του συγχωριανού μας δωρητή όπως είναι διατυπωμένη στη διαθήκη του, αναλάβαμε την πρωτοβουλία η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας και ο σύλλογός μας "Οι Ορεινοί" να αποστείλουμε ένα σχετικό έγγραφο στο Δήμο ( 3-3- 2016) .

Στη συνέχεια αφού δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση από το Δήμο αναγκαστήκαμε να στείλουμε και σχετικό εξώδικο ( Φεβρουάριος 2017). 

Το αίτημά μας απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στη συνεδρίαση της 27ης Απριλίου του 2017. 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία το αίτημά μας και σύμφωνα με την  77/2017 απόφασή του, εγκρίνει να χορηγεί ο Δήμος, προς το υπό σύσταση νομικό πρόσωπο διαχείρισης του κληροδοτήματος στην πόλη της Άρτας στην οδό Φιλλελήνων 24, ποσό 3.000 ευρώ ετησίως έτσι ώστε να εκτελεστούν οι όροι του κληροδοτήματος.

Παρόλα αυτά η υπόθεση "ξανακόλλησε" σε γραφειοκρατικά γρανάζια στην απροθυμία των υπευθύνων και στην αδιαφορία  κάποιων δημοτικών υπαλλήλων.
 
Τελικά φτάνουμε στις 3 Σεπτέμβρη 2018 όπου με την 312/2018 απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων αποφασίζει  ομόφωνα:

"Ορίζει διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήµατος κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης "Παλούκη Κωνσταντίνου", την Οικονοµική Επιτροπή του Δήµου Κεντρικών Τζουµέρκων και τον εκάστοτε Πρόεδρο της Τ.Κ. Θεοδωριάνων.

 Διαχειριστής του κληροδοτήµατος που θα την εκπροσωπεί στα πιστωτικά ιδρύµατα για τις τραπεζικές συναλλαγές του κληροδοτήµατος καθώς και σε λοιπούς φορείς ορίζεται το µέλος της Οικονοµικής Επιτροπής, Παναγιώτης Τσαλοκώστας.
 
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθµό 312/2018
 
Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφτηκε ως έπεται:
 
Ο Πρόεδρος
Μαρίνος Γαρνέλης (Δήμαρχος)
 
Τα Μέλη
 
1.Κων/νος Αλυµάρας
2.Ιωάννης Πλούµπης
3.Παναγιώτης Τσαλοκώστας
4.Παναγιώτης Σκαλτσογιάννης
5.Λεωνίδας Τσίπρας"
 

 Ελπίζουμε όλα επιτέλους να τελειώνουν εδώ...

 Δη. Στε.