Εκτύπωση

Κατολίσθηση και ζημιές στο μονοπάτι για τους Καταρράκτες.

on .

Οι τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο μονοπάτι που οδηγεί στους περίφημους καταρράκτες των Θεοδωριάνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων Δημήτρη Σφώρου, μηχάνημα καθάρισε τον αμαξιτό δρόμο από χιόνι και πέτρες μέχρι εκεί που ξεκινά το μονοπάτι.

Όμως σε ευαίσθητο λόγω του πετρώματος (μελίστα), τμήμα του μονοπατιού, έχει γίνει κατολίσθηση με αποτέλεσμα το μονοπάτι να έχει κοπεί σε αυτό το σημείο από μπάζα και κορμούς δέντρων.

Ήδη γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε σύντομα να ανοίξει ξανά το μονοπάτι.

zimia2 zimia3

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφώρος

Εκτύπωση

Αποκατάσταθηκε η βλάβη στην ηλεκτροδότηση των Θεοδωριάνων.

on .

Θεοδώριανα: Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 ώρα 20:00

Αποκατάσταθηκε η βλάβη στην ηλεκτροδότηση των Θεοδωριάνων. Νέα βλάβη στα κανάλια της τηλεόρασης και στο ίντερνετ.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 1 Μαρτίου συνεργείο της ΔΕΗ από τα Γιάννενα κατάφερε να επιδιορθώσει τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και να αποκατασταθεί έτσι η ηλεκτροδότηση των Θεοδωριάνων.

Οι βλάβες ήταν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, δύο από αυτά μέσα στο χωριό.

Το ύψος του χιονιού μέσα στο χωριό παραμένει στα 15 εκατοστά. Ωστόσο από αργά χτες το βράδυ υποχώρησε ο ισχυρός παγετός  μιας και ο καιρός γύρισε σε νοτιάς.

Ιδιαίτερο πρόβλημα δεν υπάρχει στους δρόμους πρόσβασης στο χωριό, αλλά πρέπει οι οδηγοί για κάθε ενδεχόμενο να έχουν μαζί τους αλυσίδες και  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση. 

Όμως διαπιστώθηκε νέο πρόβλημα αυτή τη φορά σε κάποιον από τους δύο υποσταθμούς τηλεόρασης και ίντερνετ (Καραούλι ή  Κουτσοχέρι) με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα κανάλια της τηλεόρασης και το ίντερνετ στο χωριό. Το πρόβλημα αυτό έχει θέσει εκτός λειτουργίας τον μετεωρολογικό σταθμό και την live κάμερα. Ήδη έχει ενημερωθεί ο υπεύθυνος τεχνικός και θα γίνουν προσπάθειες για την αποκατάσταση και αυτών των βλαβών. 

Εκτύπωση

Στο σκοτάδι ακόμα τα Θεοδώριανα.

on .

Θεοδώριανα Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018 ώρα 21:00

Η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ που βύθισε στο απόλυτο σκοτάδι τα Θεοδώριανα τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Φλεβάρη δεν επιδιορθώθηκε ακόμα.

Συνεργεία της ΔΕΗ κατάφεραν και έφτασαν σήμερα στα Θεοδώριανα, αφού μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου με τη βοήθεια εκχιονιστικού μηχανήματος του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού, άνοιξαν τον αυχένα στο "Σταυρό".

Ωστόσο οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι σε περισσότερα από δύο σημεία, ένα από αυτά  μέσα στο χωριό, και δεν κατάφεραν να τις εντοπίσουν όλες και να τις επιδιορθώσουν.

Αποτέλεσμα άλλη μια παγωμένη νύχτα οι λιγοστοί κάτοικοι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί επίσης και το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στα Θεοδώριανα. Αύριο τεχνικά κλιμάκια της ΔΕΗ θα επιχειρήσουν ξανά.

Αυτή τη στιγμή στα Θεοδώριανα το ύψος του χιονιού έιναι στα 20 εκατοστά και επικρατεί ισχυρός παγετός αφού η  θερμοκρασία έιναι στους -8 βαθμούς(!). Οι  δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμιο και είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα και βέβαια ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς. 

Οι μόνιμοι κάτοικοι κάνουν δραματική έκκληση στους αρμόδιους φορείς και στη ΔΕΗ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την άμεση επιδιόρθωση των βλαβών και την ηλεκτροδότηση του χωριού.